contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Plăcintă Cu Carne şi Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La această reţetă, putem recicla un rest de carne fiartă sau friptă rămasă din ziua precedentă.

Pentru umplutură am folosit:
circa 300 g carne fiartă sau friptă
2 cepe
300 g ciuperci
2 ouă
o bucată de brânză rasă
3 linguri ulei
+
o lingură de făină
condimente - sare, piper, cimbru, boia 
pătrunjel tocat
+
1 ou pentru uns


Mai întâi se înnăbuşă ceapa cu ulei, se adaugă ciupercile tocate şi se călesc în continuare, acoperite cu capac, cam vreo 15 minute.Adăugăm carnea tăiată cuburi mici, condimentele. Se călesc toate împreună; important este să nu iabă zeamă. Când amestecul s-a răcorit, punem şi ouăle, făina, brânza.
Aluatul - se foloseşte aluat foitaj cumpărat sau făcut în casă.
Il impărţim în două, punem o foaie la bază, umplutura, apoi o foaie deasupra, pe care o ungem cu ou.
Se coace circa 30 de minute, în cuptorul încins.
Merge perfect cu un pahar de bere sau vin.