contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Carne Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente aluat: 
 - 100 gr unt gras (80 la suta grasime)
- 200 gr smantana grasa fermentata
- 1 ou
- 400 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- un pumn de faina pt blatul de lucru
       Se amesteca toate ingredientele, se formeaza o bila si se pune in folie alimentara la frigider pentru 30 de minute.
 Ingrediente umplutura: 
- 600 gr carne tocata (porc+ vita)
- 1 lingurita vegeta
- 400 gr ciuperci proaspete
- sare, piper, chimen
- 2 oua crude
- 200 gr smantana grasa fermentata
- 150 gr cascaval  taiat cubulete mici
- 1 legatura mica frunze de patrunjel care se toaca marunt
            Se caleste carnea, apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade apa lasata, se adauga sare piper si restul de condimente. Se raceste complet, se adauga cascavalul, ouale, smantana si patrunjelul.  Tips (daca aceasta compozitie este putin zemoasa se adauga putin pesmet ) .
Decor:
- pt uns placinta se foloseste  1 ou batut cu furculita impreuna cu 1 lingura de lapte rece, sare, putina boia dulce. Deasupra placintei se presara seminte de chimen sau susan.
      Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara,se presara cu pesmet,  pe mijlocul acesteia in lungimea ei se aseaza umplutura. Marginile se taie fasii de 1,5- 2 cm si se impletesc peste umplutura. Deasupra se unge cu ou si se coace la 180 de grade aprox. 50 de minute.