contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Cartofi Dulci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sweet potato pie

Pare-se, ruda mai indepartata a cartofului comun, cartoful dulce este un miracol de leguma, pe care eu o apreciez mult. In primul rand impresioneaza prin aspect: ce aduce oarecum cu cartoful; apoi prin culoare: galben, portocaliu sau violet aprins si nu in ultimul rand – impresioneaza prin gust: cand este crud are o aroma ce aminteste de morcovi insa copt devine o copie oarecum fidela a dovleacului de toamna, cel pe care cu drag il mesterim in placinte, piureuri si supe delicioase.

Venind din America de Sud, acesta a ajuns mai cunoscut la noi abia in urma cu cativa ani, pentru ca in zilele de azi sa fie nelipsit din supermarketuri.Eu cumpar cartofi dulci cel mai adesea de la Kaufland dar l-am vazut si in restul supermarketurilor. De obicei ii gatesc la cuptor, in combinatie cu cartofi normali sau ii prepar ca o alternativa la cartofii prajiti (se taie bastonase, se ung cu ulei si sare si se coc la cuptor). Sunt absolut deliciosi, usor dulci, moi si contrasteaza nemaipomenit cu orice mancare sarata.

Snow dust

Nu am gatit nicio reteta dulce cu ei pana acum, desi am auzit ca sunt foarte apreciati in placinte, budinci si briose. Insa reteta pe care am gasit-o de data aceasta mi-a suras: o placinta (sau budinca?!) super simpla, fara zahar sau alti indulcitori dar care promitea un rezultat binemeritat. Si-asa a fost! Am ajuns din nou la concluzia ca cele mai bune lucruri sunt cele mai simple. Pentru un aspect mai rafinat am macinat fulgi de cocos si am pudrat placintele (nu, nu e zahar pudra! :P)

Sweet potato pie

Placinta cu cartofi dulci (pt 6 portii individuale)

  • 6 cartofi dulci
  • apa
  • 1/3 cana fulgi de cocos
  • 2 lg faina
  • 1 lg coaja portocala
  1. Cartofii se coc in cuptor.
  2. Dupa ce s-au mai racit se paseaza cu presa pentru piure si se amesteca cu apa atat cat sa formeze o pasta foarte groasa.
  3. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca.
  4. Se umplu portii individuale cu compozitie si se dau la cuptorul preincins la 180 grade. Se lasa pana cand formeaza o crusta maronie deasupra (aproximativ 25  minute).
  5. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com