contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pusesem de mult timp ochii pe placinta Sabrinei, dar doar acum am reusit sa o fac. Ii buna rau placinta asta!


Ingrediente aluat:
  • 350g faina
  • 200g unt
  • 2 oua
  • o lingura lapte
  • o lingurita sare
  • un varf de cutit zahar
  • ulei
Ingrediente umplutura:
  • 1 kg ciuperci Champignon
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 50g cascaval
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper
* Ingrediente pentru o tava de marimea 25 x 25 cm.
 

Untul se scoate din frigider inainte cu o jumatate de ora, ciupercile se curata de pielita si se taie bucati mici, ceapa se toaca marunt.

Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, cimbrul, sare si piper. Se caleste totul la foc mic, pana cand se evapora complet apa lasata de ciuperci. Cand amestecul s-a racit complet, se adauga cascavalul ras si ouale batute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Se framanta un aluat din faina, untul taiat bucatele, oua, lapte, sare si zahar. Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o jumatate de ora.

Aluatul se imparte in doua parti inegale. Din bucata mai mare se intinde un aluat mai mare decat tava in care se coace tarta, din cealalta bucata se intinde o foaie cat tava.  Foaia mai mare se aseaza in tava si se aranjeaza astfel incat sa imbrace peretii formei. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Peste aluat se intinde umplutura, apoi urmeaza cealalta foaie. 

Placinta se unge cu un amestec de ou cu lapte si se da la cuptor la 200°C pentru aproximativ 40 minute (pana se rumeneste frumos si trece de testul scobitorii).


O data racita, se taie felii si se savureaza alaturi de o salata (de rosii).

Pofta-n burta!