contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Plăcintă Cu Dovleac Ii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









Ador placinta, strudelul sau orice alte dulciuri care contin dovleac. Imi place sa mananc dovleac copt chiar si simplu sau cu putin zahar deasupra.
Desi mai am inca o reteta de placinta cu dovleac, aceea nu e la fel de gustoasa ca aceasta fiindca a fost facuta cu aluat de foietaj din comert. Aluatul pentru aceasta placinta e facut in casa si ii ofera placintei cu totul alt gust, mult mai bun.
Am folosit:
  • Pentru aluat: 1 kg faina, 250 ml lapte (sau iaurt), 200 g zahar, 50 gr drojdie (un cub), 150 ml ulei, 1 ou, un praf de sare.
  • Pt umplutura: 400 gr dovleac (eu am avut deja copt, congelat), 4-5 linguri de zahar, zahar vanilat.

Ingredientele se amesteca intr-un bol si se prepara aluatul, care se lasa sa mai creasca aproximativ 30 de minute.
Apoi se imparte in 4 bucati egale si fiecare bucata de aluat se intinde pe masa intr-o foaie subtire.
Se intinde pe fiecare foaie de aluat umplutura de dovleac si se ruleaza.
Se aseaza placinta in tava si se pune in cuptor la foc mediu timp de 45-50 de minute.
Se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!

Articol recomandat de retetegg.blogspot.com