contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 pachet 500 g foi de placinta
1 kg dovleac de placinta
100 ml ulei
250 g zahar, 1 plic zahar vanilat
20 g zahar pudra, 1 lingurita scortisoara
1 lamaie
50 g miez de nuca
3 lingurite esenta de rom
3-4 linguri gris
Mod de preparare: Curatati dovleacul si dati-l pe razatoarea mare (se poate cumpara gata ras). Puneti intr-o cratita dovleacul, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand incepe sa lase zeama amestecati cu o lingura de lemn pana mai scade, apoi adaugati zeama de lamaie dupa gust, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, scortisoara, nucile zdrobite cu facaletul, esenta de rom si grisul, amestecand pana se incorporeaza bine si scade zeama de tot. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa ungeti cu o pensula) suprapuneti inca o foaie, apoi distribuiti uniform cam o optime din umplutura (dintr-un pachet de foi de placinta ies cam 8 rulouri).
Rulati placinta nu prea strans, avand grija sa ungeti locurile in care se suprapune foaia, mai ales cand o indoiti la capete. Asezati rulourile in tava unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra cu ulei si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute, pana se rumeneste frumos.
Scoateti placinta, lasati-o sa se racoreasca, apoi pudrati cu zahar pudra. Taiati-o bucati nu prea mari, puneti-o pe farfurii si garnisiti cu miez de nuca, daca doriti. Este un deliciu !!!
 

Sursa:gustos.ro autor Doina Varga 

Articol recomandat de e-culinar.blogspot.com