contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Foi Fragede Si Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din anumite motiv, deloc placute, in ultima perioada am ajuns destul de rar aici... si cu atat mai rar am gatit.. 
Pentru azi am o placinta buna tare (pregatita mai demult..), reteta furata de la Gaby, unde va invit sa va delectati cu o multime de bunatati! Pupici Gaby!

Ingrediente:
Foi:
4 linguri untura
650 g faina alba 000
1 lingurita praf de copt
200 ml lapte
2 oua
3 linguri zahar
sare
Umplutura:
850 g branza dulce de vaci de casa
6 oua
3 linguri gris
coaja de lamaie
esenta de rom
4 linguri zahar
1 ou ptr uns

Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele.
Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm.
Am impartit aluatul in doua, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul prima foaie.
Am uns tava cu unt si am asezat tava. Am dat la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.
Am pregatit si cealalta foaie, si am amestecat ingredientele pentru umplutura, mixandu-le bine-bine. Pentru ca branza mea a fost mai uscata, nu am adaugat decat 3 linguri de gris, dar am marit numarul de oua.
Am scos tava din cuptor si am pus umplutura, iar deasupra am pus cealalta foaie.
Am intepat foaia cu o furculita, apoi am uns cu oul batut.
Am dat la cuptor ptr 40 minute, sau pana cand placinta este rumena.
Cand a fost gata am pudrat-o cu zahar pudra, am portionat-o si am papat pe fuga cateva bucati! 
Cate o bucata ptr fiecare!!
UPDATE: Mergea pus in umplutura si-o mana-doua de stafide, dar... n-am avut atunci in casa..