contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



...am sa incep prin a va spune ca astazi aveam pregatit un alt desert, dar fiindca am fost ispitita peste masura cu aceasta savuroasa placinta (finutii nostri poarta intreaga vina...bad, bad Gabi si Alina :P), n-am rezistat sa n-o prepar si eu :)))
Asa ca, iata, va ispitesc si eu la randu-mi, cu o bucatica, calda, rece, cum vreti voi, de placinta cu iaurt (caci doar atata mi-a ramas :D)
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta (400 g.)
- 1 kg. iaurt
- 7 oua
- 400 g. zahar
- 1 lingura (cu varf :P) gris
- 100 ml. ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Dezghetati foile de placinta (le scoateti din congelator cu aprox. o ora inainte de a va apuca de treaba ). 
Bateti ouale cu 7-8 linguri de zahar (le "sustrageti" din cele 400 de grame :P). Adaugati iaurtul, scurs in prealabil de zer, grisul si zaharul vanilat.
Ungeti o tava, de preferat mai intinsa, in care foile sa se aseze perfect (nu-i bai nici daca e mai mica, cum am avut eu, numai ca atunci va trebui sa rupeti capetii foilor si sa asezati bucatile de aluat in asa fel incat sa obtineti un strat)
Asezati, pe rand, in tava, 6-7 foi, presarand pe fiecare, in momentul in care le asezati, ulei si-apoi zahar. Eu uleiul l-am pus cu pensula de bucatarie...am pus uleiul intr-un pahar, am "inmuiat" pensula in ulei si am stropit uniform foaia. Zaharul l-am presarat cu o lingura, tot asa, ca sa ajunga pe toata foaia.
Turnati umplutura peste foi, neteziti si acoperiti cu foile de placinta ramase, suprapunandu-le in acelasi mod.
Ungeti ultima foaie cu ulei si presarati zahar.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit. Coaceti placinta la foc mijlociu (180 grade C.), pentru cca. 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Scoateti tava din cuptor si acoperiti-o cu servet umed. In felul asta, placinta va deveni si mai gustoasa (zemoasa :P), caci aburii vor topi zaharul si o vor face super-savuroasa :))
Dupa ce s-a racit, taiati-o in bucati potrivite.
...sau maaaari, cum am facut eu :P



Foooarte, foooarte yummy!!!!!!!! :P

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com