contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Mere Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O placinta de care-mi place tare, din aluat cu lapte batut. Aluatul: 350 g faina, cernuta si framantata cu 50 g de untura, 200 ml lapte batut, 1 ou, 3 linguri de zahar si 20 g de drojdie proaspata. Drojdia se dizolva cu zahar in cateva linguri din laptele batut - eu l-am incalzit la microunde cateva secunde, ca am uitat sa-l scot din timp ca sa stea la temperatura camerei. Dupa ce-i dizolvata, se amesteca toate cele ca pentru orice aluat. Daca vreti, puneti mai putin lapte batut, la cantitatile astea o sa iasa un aluat foarte moale, eu am pus 200 ml, ca asta am vrut sa obtin. Pe aluatul asta moale l-am amestecat-framantat vreo 5 minute, apoi a stat la dospit cam doua ceasuri. Ar trebui lasat macar un ceas jumate', daca nu-i vreme ori rabdare pentru doua. L-am rasturnat pe blatul uns cu ulei, si nu presarat cu faina, l-am intins mai intai cu palmele (unsuroase si ele), apoi cu sucitorul. Am aruncat cateva bucatele de unt ici si colo, apoi am presarat cele 100 g de nuca macinata, amestecata cu 1 lingura rasa de zahar. Ideal e sa nu uitati de scortisoara, cum am uitat eu. Peste nuci, 2 mere taiate betigase si trase la tigaie cu unt si un pic de zahar, cat sa lase zeama. 


Apoi am rulat, am facut melcul si l-am pus in tava, pe hartie de copt. Am ornat cu felii de mere, am pensulat cu lapte si am presarat zahar si scortisoara. Dupa inca juma' de ora la cald, intra la cuptor la 180 de grade, pana-i gata :).




Se pastreaza moale si pufoasa, de asta cred ca o sa prefer aluaturile cu lapte batut sau iaurt ori sana de-acum incolo. Reteta merge la Alexandrina, pentru provocarea lunii noiembrie.