contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Nuci (baclava/sarailie)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
1 pachet foi subtiri de placinta
500 g miez de nuca
6 linguri zahar
3 linguri miere de albine
100 ml ulei
20 g zahar pudra (optional)
Mod de preparare: Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte zdrobiti-o mai mare cu un facalet, apoi le amestecati.
Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa o ungeti cu o pensula), suprapuneti inca o foaie, peste care presarati umplutura de nuci (3-4 linguri cu varf), apoi rulati nu prea strans si ungeti bine capetele cu ulei. Puteti face placinta sub forma de rulou sau taiati fiecare rulou in doua si sa il indoiti sub forma de colac (sau melcisor). Puneti placintele intr-o tava lunguiata sau rotunda, unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra, apoi decorati cu nuci.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp, preparati siropul astfel: puneti intr-o craticioara zaharul, pe flacara mica a aragazului, si amestecati cu un tel in forma de para, pana se topeste zaharul si capata o culoare aurie, sa nu se arda prea tare pentru ca va fi amarui. Adaugati 100 ml apa clocotita si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga putin siropul. Luati de pe foc, lasati sa racoreasca si adaugati mierea. Turnati acest sirop in tava cu placinte si asteptati pana se absoarbe tot.
Taiati placintele bucati nu prea mari, asezati-le pe farfurioare. Daca sunt sub forma de melcisori, puteti sa le scoateti intregi sau sa taiati fiecare melcisor in 2-3 bucati. Cine doreste, le poate pudra cu zahar.
Baclavalele sunt nemaipomenite, dar aveti grijjjaaaaa mare: ingrasa.
Sursa:gustos.ro autor Doina Varga


Articol recomandat de e-culinar.blogspot.com