contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Peste De Moda Veche

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1 ora

Cantitate : 6 portii

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa
  • 300 gr file de somn
  • 1 lingura unt
  • 300 gr praz, partea verde aruncata iar cea alba spalata si feliata subtire
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 kg cartofi fainosi, curatati, fierti si facuti piure cu 125 ml lapte si putin unt

 

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 220C.Fierbe ouale in apa cu putina sare timp de 8 minute.Dupa ce au fiert,   da-le prin jet de apa rece si decojeste-le apoi taie fiecare ou in 4 parti.
  • Toarna laptele si apa intr-o cratita si adauga pestele.Lasa-l sa fiarba 4-6 minute pana cand s-a facut  atat incat pielea sa se dea jos usor.Scoate pestele din cratita, ia pielea de pe el si arunc-o iar laptele strecoara-l intr-un vas.
  • Topeste untul intr-o tigaie si adauga prazul feliat.Caleste-l pana cand s-a inmuiat apoi aduga faina.Acopera tigaia pentru 1-2 minute, apoi adauga laptele strecurat.Gateste, amestecand, timp de 5 minute pana cand sosul se va ingrosa.Adauga patrunjelul, amesteca apoi inglobeaza usor pestele si ouale.Asezoneaza totul dupa gust.
  • Pune amestecul cu peste intr-un vas termorezistent iar deasupra pune piureul de cartofi.Da placinta la cuptor 30 minute pana cand s-a rumenit deasupra.








Articol recomandat de lauradfood.blogspot.com