contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Somon Afumat Si Broccoli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Ingrediente:
 Pentru aluat:
400g faina,
200g unt,
 3 oua(unul pentru uns),
6 linguri apa,
1 lingura marar uscat,
1 lingurita sare.
Pentru umplutura:
200g somon afumat Ocean Fish,
250g broccoli,
un dovlecel,
2 catei de usturoi.
Mod de preparare:
Se pregateste umplutura: broccoli se trece pe sub un jet de apa rece, se curata si se taie buchetele mici. Dovlecelul se curata, se spala si se elimina mijlocul cu seminte. Se pun la fiert impreuna cu usturoiul timp de 8 minute, apoi se iau, se lasa la scurs si racit.
Aluatul: 
Din faina, apa, unt, sare, marar si doua oua framantam un aluat.

 Apoi il intindem cat e forma unei tavi si taiem fasii egale atat in dreapta, cat si in stanga, lasand culoarul central liber.

 Pe acesta vom pune umplutura de broccoli si dovlecel, fierti si raciti. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Putin, ca doar somonul afumat e sarat.
Se pune si feliile de somon afumat peste legume.

Se impacheteaza placinta, tragand fasiile una din stanga, una din dreapta, in asa fel incat sa se acopere si inchida.

Punem cu grija placinta intr-o tava-de fapt, data viitoare o sa fac chestia asta direct in tava tapetata cu hartie de copt :P- si o ungem cu oul batut.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam pana se rumeneste.
O scoatem din cuptor-puteti sa faceti aluatului si testul cu scobitoarea- si o lasam sa se raceasca, pe urma feliem si servim.

Merge cu un sos de smantana si usturoi, de minune!!