contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Spanac Si Urda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Nu stiu cum a fost vremea pe la voi azi, dar la mine a fost frig, ca intr-o zi de toamna. Asa ca aceasta reteta la cuptor a fost binevenita. Un foietaj cu spanac si branza, reprezinta o gustare rapida si satioasa. Este buna si usor de facut. Este potrivita pentru o cina, cel putin eu asa am servit-o. Calda, scoasa din cuptor s-a "topit" repede.

 

Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* 500-600 g de spanac verde
* 1 ceapa rosie
* marar si patrunjel verde
* 150-200 g urda
* 2-3 lg smantana
* 2 oua + 1 ou pentru uns
* 50 g unt       * ulei de masline
* vegeta         * nucsoara

 


Mod de preparare:
Se fierbe spanacul in apa cu sare, se strecoara si se scurge bine de apa. Se opareste in apa si sare. Separat se distuie ceapa rosie tocata marunt in putin unt si ulei de masline. Se adauga si usturoiul tocat marunt, spanacut tocat nu foarte fin si se caleste bine pana scade. Se condimenteaza cu vegeta.


Se ia de pe foc si se adauga restul condimentelor: verdeturile tocate, urda sau orice alta branza fariamitata cu o furculita, smantana, cele 2 ouale batute putin.
Aluatul de foietaj se intinde in forma de cerc. In acesta trasam un cerc interior mai mic. Pe jumatate de cerc mai imlaturam o bordura de 1 cm. Mai bine intelegeti urmarind imaginile de mai jos.


Compozitia de spanac o asezam pe jumatate de cerc. Acoperim cu cealalta jumatate mai mica pana la diametru interior. Bordura ramasa o rasfrangem peste aluat si il inchidem, dupa ce am tamponat cu apa. Presam sa se prinda si sa rezulte o bordura pe care o taiem din loc in loc.


Intr-o tava cu hartie de copt asezam placinta, o dam cu o pensuna cu ou batut si o dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 30-40 de minute. Este gata atunci cand e rumenita bine deasupra si este aurie pe dedesubt.


Se serveste calda sau rece, taiata in felii ca de tort. Este foarte buna si aspectuoasa. Pofta buna!

 


Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com