contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Varza Si Cartofi De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
















Ingrediente aluat:
650 gr faina alba
50 ml ulei
200 ml apa calduta
1/2 lingurita sare
30 gr drojdie proaspata
Ingrediente umplutura:
4 cartofi mai maricei
3 maini de varza marunta acra
ulei
sare , piper alb dupa gust
Alte ingrediente :
Ulei pentru copt
Preparare :
Cartofii curatati , spalati , feliati ii punem la fiert in apa cu sare . Dupa ce au fiert ii zdrobim adaugam 4 linguri ulei , sare si piper dupa gust. Varza acra o spalam in mai multe ape , o stoarcem bine si pe circa 5 linguri ulei o calim circa 10 minute amestecand mereu sa nu se arda . Cartofii zdrobiti ii amestecam cu varza calita si astfel obtinem umplutura pe care o vom folosi la placinte. Acestea fiind spuse trecem la prepararea aluatului .
Faina o punem intr-un vas mai maricel . In alt vas punem cei 30 gr drojdie cu 1/2 lingurita sare si 50 ml apa calduta .Amestecam pana se dizolva drojdia. In faina facem un cuib in care vom turna drojdia dizolvata si amestecam un pic pana obtinem o maia mai grosuta . Acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curent si frig. Dupa ce a dospit aceasta maia , adauga 50 ml ulei apoi 200 ml apa calduta treptat amestecand intre timp . Trebuie sa obtinem un aluat elastic nu prea moale dar nici prea tare (eu am incercat sa dau cantitati fixe de ingrediente uscate si lichide , dar poate varia de la un caz la altul in functie de tipul de faina folosit ). Presaram acest aluat cu un pic de faina , acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Acum avem si aluatul gata dospit , sa trecem la actiune !
Rupem din aluatul dospit cate o bucata cam de marimea unui mar mai maricel , il presam un pic cu mana pe o suprafata presarata cu faina si punem in mijlocul fiecarui aluat cate 1 lingura mare cu umplutura . Tragem usor marginile aluatului peste umplutura , o intoarcem cu pliurile in jos si pe suprafata de lucru presarata cu faina o intindem sub forma de cercuri cu ajutorul sucitorului la marimea dorita (sau la marimea tigaii folosite ).
Procedam identic si cu restul aluatului ( va recomand sa pregatiti inainte de a va apuca de a coace aceste placinte , vreo 3 - 4 bucati deoarece ele se coc relativ foarte repede si nu apucati sa puneti alta la copt daca nu aveti pregatite din timp ).
Punem tigaia la incins , o pensulam cu un pic de ulei si punem placinta la copt. Inainte de a intoarce pe partea cealalta o pensulam din nou cu ulei . Fiind coapta o scoatem pe o farfurie si partea de deasupra o pensulam cu putin ulei . Repetam procedeul cu celelatle placinte .
Va doresc , Pofta Buna !

Articol recomandat de bucatareselevesele.blogspot.com