contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta De Dovleac Cu Coca Aluat Fraged (dar Si Cu Foi) 2 In 1

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acuma iarna, nimic nu este mai bun ca placinta de dovleac de toamna.
M-am pricopsit cu un dovleac imens de la Jimmy (abea l-am urcat la etaj).
L-am lasat cateva saptamani pana am prins curaj sa ma apuc de el !


Dupa ce l-am taiat in bucati ( cu mare greutate) , trebuia ras!
Drama insa si aici :) am incercat prima data la o razatoare clasica .... fara nici un spor.
Mi-a adus tata o razatoare tip 'Veorner' cum era odata .... nimic nici cu asta !
Asa ca am apelat la robotul de bucatarie! De data asta am razbit, si in 15 minute am ras 3 sferturi de dovleac, un sfert oprindu-l sa il fac copt ! (puteti verifica aici cum a iesit copt) 


 Mi-a iesit cam 4,5 kg de dovleac. 1,5 kg am pus la placinta, iar restul le-am portionat in pungi de plastic de cate 1kg si le-am congelat sa am pt la iarna!

 Acum pentru placinta avem nevoie de :
  • coca (500g faina , 250g margarina, 150g zahar , un ou, un plic de praf de copt si 3 linguri de smantana)
  • puteti sa folositi si foi si astfel scapati de partea cu coca
  • dovleac (logic)
Pentru coca se adauga toate ingredientele de mai sus intr-un bol si incepeti sa framantati. Se imparte apoi coca optiunta in doua (pentru foaia de sus si de jos) si se intinde cu un sucitor.


Se pune apoi intr-o oala putin ulei de floarea soarelui si se caleste dovleacul ras pana se inmoaie dovleacul. Se adauga 2 linguri de zahar (in functie de cat de dulce este dovleacul) si scortisoara dupa gust.


Incepem sa aranjam compozitia in tava de copt. Putem pune o hartie de copt sa protejam tava si sa spalam mai putin! Apoi se pune foaia jos, se adauga dovleac din oala. Se imparte egal si apoi se pune foaia de sus !


Din motive tehnice nu mai am poze cu foaia de sus si rezultatul final! Oricum continui cu placinta de dovleac cu foi :

Delicioasa ... mie personal imi place mi mult placinta cu dovleac decat ce-a cu mere!

Success!


---


Articol recomandat de vladubucataru.blogspot.com