contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Moteasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aluat :
350 g faina
150 ml lapte caldut
100 ml ulei
30 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
1 lgt sare
Umplutura :
1 kg ceapa (verde sau uscata)
200 g sunculita afumata
200 ml smantana
3 oua
1 lgt sare
piper
Uns deasupra :
1 ou
Citeste mai mult ... >>>
       Mod de preparare : 
       Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o scobitura in ea si adaugam toate ingredientele ; framantam binepana ce aluatul se dezlipeste de pe maini, apoi inca 10 minute. Lasam sa se odihneasca 30 de minute.



        Intre timp pregatim umplutura : curatam ceapa si o taiem marunt; taiem bucatele mici si sunculita. ouale le batem bine, apoi adaugam smantana, sare si piper. Turnam peste ceapa si sunculita taiate marunt. Omogenizam bine.


        Aluatul il impartim in 2 si intindem 2 foi.

       Asezam o foaie in tava (25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Peste ea intindem umplutura, apoi cealalta foaie. Facem mici crestaturi pe foaia de deasupra si  ungem cu ou batut.





       Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana cand este rumenita uniform.
       Dupa ce s-a racit o putem taia. Super buna, dar eu tare cred ca este si mai buna daca calim ceapa putin. :P
      Cine doreste poate cali ceapa in putin ulei, apoi adauga sunculita taiata bucatele si mai lasa pe foc pentru 5 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute, smantana, sarea si piperul si apoi se umplu cele 2 foi.

       Pofta buna !