contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta / Tarta Cu Visine , Ananas Si Bezea Crocanta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

In aceasta iarna am batut recordul prepararii placintelor...am avut aproape zilnic placinta calda la masa, din care pastram cate o bucata generoasa si pentru cafeaua de a doua zi dimineata.
Am restante serioasa la postarea retetelor pe blog :D, asa ca nu ma mai lungesc si trec la reteta :
Ingrediente pentru aluat (coaja) de  placinta sau tarta :)  :
350 g faina 000
3 galbenusuri de ou
180 g unt 65% grasime
4 linguri de zahar
o piscatura de sare
apa rece in caz ca e nevoie....
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron....daca aluatul e prea sfaramicios adaugati cativa stropi de apa.
Se intinde cu sucitorul o foaie care se aseaza in forma speciala de placinta/ tarta ( se vede in poze vasul ) inclusiv pe marginea vasului.
Lasati  aluatul sa se odihneasca pana va ocupati de fructele pentru umplutura.
Umplutura :
amestecati 300 g visine congelate cu 6-9 linguri de zahar (sau dupa gust )  si un praf de budinca de vanilie ( o sa absoarba sucul lasat de visine in timpul coacerii )
scurgeti de zeama o conserva de ananas taiat (cca 300g )
Asamblati :
peste aluatul intins asezati biscuiti (puteti folosi petit beure sau alt fel...eu am pus biscuiti speculatius ) astfel incat sa acoperiti toata suprafata
peste biscuiti asezati visinele amestecate cu zaharul, praful de budinca , inclusiv zeama rezultata.
peste visine asezati bucatile de ananas.
Dati placinta la cuptorul preincalzit la 180*  pentru cca 45-50 minute.
Dupa ce trec 30 minute de cand ati introdus placinta in cuptor , mixati albusurile cu 6 linguri de zahar pana se transforma intr-o spuma tare. Adaugati o lingurita de amidon si mai amestecati.
Scoateti cu grija placinta si cu posul sau lingura asezati uniform bezeaua pe toata suprafata placintei
Coaceti inca 10-15 minute sau pana cand bezeaua incepe sa prinda culoare si se intareste.
Daca doriti cu tot dinadinsul o bezea mai alba puteti aseza dupa 5 minute o foaie de copt deasupra pentru a o proteja .
Mie mi-a placut cel mai mult calduta :)

 Incercati ! :)