contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinte Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Aveam un dor de placinte! Dor de placinte moi, pufoase, aromate, de placinte din acelea in care iti infingi dintii si suspini! Dor de placinte calde, imbracate in praf de zahar alb si pur. Dor de palcinte prefecte! Si-o aroma de dovleac! Doamne, ce dor imi era! Si nu am mai stat sa suspin si sa oftez la gandul ce va fi, daca va fi,pentru ca de la Ines, am invatat ca trebuie sa traiesti Acum si Aici! Deci, m-am pus pe framantat si iata ce a iesit. Trebuie doar sa va mai spun ca e pe bune cel mai pufos si dragastos aluat dospit de placinta, luat direct din paginile Silviei Jurcovan. Si daca in mine nu aveti incredere, apai pe doamna Jurcovan trebuie sa o credeti. Aluatul e de la reteta de placinte din aluat dospit cu crema de smanatana, dar pentru ca dovleac aromat si parfumat era gustul si mirousl cu care ma trezisem in dimineata cu pricina… aia au iesit: Placinte cu dovleac!

Placinte cu dovleac

Ingrediente pentru reteta de Placinte cu dovleac

  • 350 gr faina
  • 150 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • un varf de cutit de sare

pentru umplutura:

  • 1/2 dovleac placintar
  • 200 gr zahar
  • 30 gr unt

* pentru uns: un galbenus de ou spart in doua linguri de lapte si zahar tos presarat deasupra
* zahar pudra pentru presarat peste placinte cu dovleac cat sunt calde

Placinte cu dovleac

Mod de preparare pentru reteta de Placinte cu dovleac

Intr-un bol amestecati faina cu drojdia uscata, zaharul, untul moale, laptele caldut si oul. La final adaugati un strop de sare si coaja de portocala rasa (asta dupa ce ati spalat-o foarte, foarte bine). Amestecati si framantati 15 minute, apoi lasati aluatul la loc caldut o ora.

Intre timp pregatiti umplutura: scoateti miezul dovleacului si blenduiti-l putin. Intr-un ceaun incigeti untul si puneti zaharul apoi dovleacul tocat. Amestecati si lasati pe foc pana se inmoaie cam 15-20 minute. daca doriti ii puteti adauga si ceva scortisoara sau vanilie. Daca doriti sa sariti peste pasul acesta al prepararii umpluturii sau pur si simplu aveti chef de o placinta cu dovleac si in extra-sezon, va recomnad sa folositi Dovleac pentru placinta , 100% natural, de la Naturelo. Si nu va trebui decat sa desfaceti borcanul si sa consumati ca atare, fara sa il mai preparati si fara sa ii mai adaugati absolut nimic.

Luati cate o bucatica de aluat si intideti-o usor cu sucitorul sau cu manutele, puneti in mijlocul ei o lingura de umplutura. Inchideti capetele si puneti in tava, peste o foaie de copt, placinta langa placinta. Acoperiti tava cu un prosop si lasati 15 minute.

Ungeti fiecare din aceste placinte cu dovleac cu un galbenus spart in 2 linguri de lapte si presarati deasupra putin zahar tos. Dati tava la cuptor si coaceti la foc moderat, 160 grade, 30 minute.

Cat sunt calde presarati-le cu zahar pudra. Seriviti cu incredere!

Pofta buna la placinte cu dovleac!

Placinte cu dovleac Placinte cu dovleac

Acest articol Placinte cu dovleac apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.