contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinte Tigarete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Inainte de Craciun, am intrat intr-un magazin turcesc unde am gasit aceste foi. Stiind ca citisem despre ele pe culinar.ro, am zis ca trebuie neaparat sa le iau si sa le incerc, mai ales stiind ca vazusem numai bunatati realizate cu ajutorul lor. Nu am dat gres deloc. Au iesit minunate, si pentru ca au iesit minunate, am zis sa le opresc pentru seara de Craciun(le-am facut cu o zi inainte)...dar au mai rezistat oare :D ? In prima secunda l-am zarit pe Gabi cum le "adulmeca" iar in a doua secunda au si disparut:D...deci trebuie sa le incercati!
Dupa cum vedeti, pe punga foilor, arata si o placinta...placinta care se va executa un pic mai tarziu daca tot le-am descoperit:). Pana atunci sper sa va bucurati de aceste tigarete!
Poca, mii de pupici pentru aceasta reteta!

foi yufka
branza telemea
cascaval ras
marar( nu era in reteta originala dar imi place prea mult ca sa renunt la el:D )
patrunjel
ulei pentru prajit
piper.
Foile sunt foarte mari si rotunde, asta trebuie sa stiti prima data :D...deci aveti grija cum le desfaceti! Dupa ce ati reusit asta, le taiati in 2, pe jumatatea foilor. Suprapuneti cele doua parti apoi le taiati iar in doua si iarasi acelasi procedeu. Le lasati deoparte si incepeti sa faceti compozitia placintelelor prin amestecarea branzei rase, cascavalului, verdeturilor taiate marunt si condimentarea cu piper.

Dupa ce umplutura este gata, incepeti montarea tigaretelor. Procedati ca in imagine. Este foarte simplu.
Dupa ce rulati placinta, udati cu putina apa coltul ramas astfel incat sa nu se desprinda si sa ramana intreaga la prajit.

Astea au fost tigaretele mele.

Le prajiti in ulei incins apoi le scoateti pe un prosop de hartie ca sa se mai absoarba din ulei. Se prajesc foarte repede asa ca aveti grija sa nu le lasati prea mult!
Eu am avut accidente numai la doua din ele...adica a iesit putin din umplutura in uleiul incins care a inceput sa sara in toate partile:D.
Foaia de deasupra este crocanta iar mijlocul moale...sunt delicioase!!!

Inca o sectiune.

Recipe by Poca.


Articol recomandat de meosiris.blogspot.com