contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placintele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Fetelor sper sa ma intelegeti ! Sunt...bolnava as putea sa spun, adica nu am chef sa gatesc! Sunt sigura ca vi s-a intamplat. Anto, virusul s-ar putea sa fie de la tine de acu vreo luna cand ai zacut rapusa, stii doar. Asa ca nu pot sa va servesc decat niste placintele azi, rapide si usoare pentru cand va  veti molipsi si voi. Asadar, faceti rost de un pachet foietaj, vedeti ce dulceturi aveti in camara si treaba e de jumatate facuta...

Ingrediente:
-un pachet foietaj,
-300 g dulceata de ce vreti voi,
-un ou,
-seminte de mac,
-o lingura de zahar tos,
Preparare:


Dezghetati aluatul cam de jumatate adica atat cat sa puteti intinde foaia, fara sa se rupa. Marcati-va formele pe care le doriti ca sa va fie mai usor cand le impaturiti si intepati foaia din loc in loc. Puneti cam o lingurita de dulceata pe fiecare forma  si veniti cu partea libera de aluat peste ea.Taiati cu forma pe care vreti sa o flositi astfel incat dulceta sa ramana in mijlocul ei.


Asezati pe tava unsa cu ulei , nu inainte de a presa usor marginile. Intepati si partea de deasupra si ungeti cu un ou bine batut, cu ajutirul unei pensule, insistand asupra marginilor ca sa nu se scurga umplutura, presarati cu zahar tos si seminte de mac si dati la cuptorul pe care ati avut grija sa il incalziti bine.

Aceste placintele sunt salvatoare in caz de musafiri, lene cronica sau mai stiu eu ce neajunsuri se pot abate asupra omului!


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com