contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Planul Nestlé De Alimentatie Pe Etape De Dezvoltare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Cu ocazia unei vizite la doctor cu fetita, am vazut afisat pe perete acest plan si m-am gandit ca ar fi foarte apreciat de mamici.Te intrebi ce mancaruri sunt potrivite pentru bebelusul tau în fiecare etapa de dezvoltare? Planul Nestlé de Alimentatie pe Etape de Dezvoltare iti arata ce gusturi si consistente noi se pot introduce pe masura ce bebelusul tau creste, pas cu pas.

Primele luni: Este un inceput extraordinar!

Bebelusul tau incepe o noua aventura - viata!
In aceasta etapa puiul tau mananca numai lapte, in medie de 6 ori pe zi. Pot exista insa si diferente de la un copil la altul. Ideal este sa manance numai lapte de mama care-i asigura toate substantele nutritive de care are nevoie.
Bebelusul tau doarme in majoritatea timpului - cu exceptia momentelor cand se trezeste sa manance, bineinteles! Aceasta este prima ta sansa de a transforma perioada meselor intr-un moment special, cat mai placut pentru amandoi.
Dupa ce s-a obisnuit cu gustul laptelui, bebelusului tau ii poate lua timp pana sa se obisnuiasca si cu altceva. Pentru a-i spori increderea in gustul nou, asigura-te ca iti hranesti bebelusul la aceleasi ore in fiecare zi. Va aprecia regularitatea si il va ajuta sa se obisnuiasca mai usor cu alimentul nou primit.

Etapa 1: Alimentatie de inceput


Etapa 1 - In aceasta etapa, bebelusii mananca si dorm mai mult! Pe masura ce li se dezvolta organele vitale (inima, creier, plamani, rinichi, ficat), sunt capabili sa consume si sa digere si altceva decat laptic.
De asemenea progreseaza de la sunete simple la silabe mai complexe.
Inceperea diversificarii alimentatiei este recomandata, conform legislaţiei Uniunii Europene, de la 4 luni. Organizația Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni si inceperea diversificarii dupa aceasta varsta, in paralel cu alaptarea.
Incepe incetisor sa observe lumea inconjuratoare si sa descopere cateva gusturi noi si incitante. Dupa ce discuti cu medicul de familie, poti incepe sa diversifici meniul bebelusului tau. In timp ce inca ii dai lapte (matern sau formula pentru sugari) poti introduce diferite tipuri de piureuri si cereale fara gluten. Este un pas spre mancarurile noi si incitante pe care bebelusul tau le va descoperi in Etapa 2.

Cum progreseaza bebelusul?

Etapa 1

Ce poate bebelusul sa manance?

Etapa 1
Etapa 2: Gusturi noi
Etapa 2 - incepand de la 6 luni. In aceasta etapa, bebelusii se misca mai mult si dorm mai putin. Si incep sa se bucure de un regim mai variat. Si relatiile cu familia se schimba si se dezvolta. Bebelusul tau poate recunoaste figuri si poate face diferenta intre persoanele apropiate si cele intalnite ocazional.
Atunci cand iese primul dinte -  fiind insotit sau nu de temperatura – vei observa probabil ca bebelusul tau suge obiectele cu o intensitate mai mare. Pentru a-i calma durerea, ii poti masa gingiile daca este nevoie (pentru mai multe sfaturi, poti vizita sectiunea noastra despre dezvoltarea bebelusului).

Cum progreseaza bebelusul?

Etapa 2

Ce poate bebelusul sa manance?

Etapa 2

Etapa 3: Gusturi si consistente variate



Etapa 3 - incepand de la opt luni. In aceasta etapa, bebelusul tau este gata sa mearga de-a busilea – sau, mai bine zis, sa se tarasca! Si alimentatia se poate imbogati, poate deveni si mai variata acum ca tot mai multe mancaruri semi-solide au fost introduse in alimentatia sa. Acum, bebelusul tau stie sa tina bine lingurita.
Intre varsta de opt luni si cea de un an, bebelusul tau va face o gramada de noi descoperiri. Aceasta este o perioada de tranzitie reala, atat din punct de vedere fizic cat si intelectual. Din punct de vedere fizic, bebelusul incepe sa se miste si sa cerceteze din ce in ce mai mult.. Din punct de vedere mental, va fi mai activ si mai independent.

Cum progreseaza bebelusul?

Etapa 3

Ce poate bebelusul sa manance?

Etapa 3

Etapa Junior: O baza solida



In aceasta etapa, juniorul tau are reflexe suficiente pentru a putea tine mici bucati de mancare sau obiecte mici fara sa le scape. Ar trebui sa poata manca din ce in ce mai des singur, tinand o cana, un castronel sau o lingurita mica in mana. Poate mesteca bucatele de mancare daca sunt suficient de moi.
Chiar daca alimentatia juniorului tau nu este exact cu cea a ta,cu siguranta puiul tau face progrese in acest sens.Alimentatia lui se diversifica si mai mult, acum juniorul tau este gata sa mearga, sa vorbeasca si sa se implice in toate celelalte aventuri care il asteapta.

Cum progreseaza juniorul?

Etapa 4

Ce poate juniorul sa manance?

Etapa 4


Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com