contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Platou Pentru Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dupa cum v-ati obisnuit, chestii ieftine, din imaginea finala lipseste ceva, m-am luat cu altele si nu am apucat sa fac si salata de cartofi, dar v-o prezint la final, deci pe platou, teoretic, s-ar mai afla si un paharel (sau alt vas mic) cu salata de cartofi.

Slide1

Platoul contine porumb mexican (cel al Yandirei, da), pui cu curry (cucu), porc cu sos dulce – picant cu alune.

Incepem cu porumbul, pentru ca reteta e prea buna [entru a nu o reaminti. Si simpla. Porumbul fiert se unge cu maioneza, se da prin branza rasa (de oricare, dar sarata sa fie).

Slide2

La final se da cu iutica (boia, fulgi, ma rog, iutica sa fie).

Slide3

La pui a fost simplu (dar se duce uleiul, deci e cu ceva cheltuiala la ulei). Ciocanelele se dau cu un curry pe care il agreati, cu sare si piper si se prajesc usor la foc mic. Sigur ca se pot coace si la cuptor sau posa si frige scurt ulterior, doar ca le trebuie vas dedicat, dar sunt bune.

Slide4

Cat despre porc, ei bine, am luat carne de lucru, deci pulpa mai grasa (foarte buna de altfel si foarte ieftina) si am marinat-o in sos dulce-iute in care am pus si alune tocate. Am mai pus sos de soia si basta, am batut-o in punga in care s-a marinat si am fript-o. Merge si la gratar.

Slide5

Macelul :D (inca nu era gata salata de cartofi dar nu din considerente tehnice, ci alte treburi ivite).

Slide6

Asa ca am ales garnitura rosie cu branza (ramasese branza rasa de la porumb si am pus o bucata de rosie pe ea, s-au lipit ca marca de scrisoare).

Slide7

Salata care a fost gata ulterior si care trebuia sa stea langa celelalte pe platou e foarte simpla, contine cartof, ou, ceapa, branza rasa si ardei iute, plus maioneza. Atat. Branza aia in salata e misto (mi-a venit ideea de la salata de ou cu branza rasa si maioneza).

Pe deasupra, slaninuta afumata crocanta, crispy, cum ar zice cei care nu acorda rosia cu pastele.

Slide8

Ce sa zic, de regim de nu se poate, vegane, alea alea. Faza e ca merg asa de bine cu bere, ca s-a terminat berea. Iese incredibil de ieftin asa un platouas, carnea costa cam 16 lei in jur de 8 portii, porumbul sub un leu si angaralele nu le-am calculat. Carnea la pret de magazin, nu distribuitor sau en gross. Imi amintesc cat mi-a zis un pizzaiol ca baga fizic, bani, intr-o pizza pe care o da cu 30 de lei. Dar nu va spun :p

rororo