contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pledoarie Pentru Produse Româneşti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Stimaţi vizitatori,
   Mulţi dintre dvs. vă întrebaţi dece pledez eu pentru consumul de produse româneşti, în special în ceeace priveşte alimentele, cu accent pe legume şi fructe.
Răspunsul este destul de simplu, dar ce doresc eu, este să vă şi conving de utilitatea acestui lucru.
   Mă voi referi în primul rînd la legumele şi fructele din import. După cum mulţi dintre dvs. stiţi, acestea sunt produse în culturi intensive, unde se utilizează exclusiv îngrăşăminte chimice, în cantităţi mari, pentru a obţine o producţie ridicată. Multe din acestea sunt produse exclusiv în sere şi solarii acoperite permanent, care nici pe timp de vară nu văd lumina directă a soarelui.  Se utilizează seminţe de la plante modificate genetic, pentru a a avea o recoltă sporită.
   După recoltare, toate fructele şi legumele sunt tratate chimic şi iradiate, pentru a avea o durată de păstrare cît mai lungă, ajungînd în unele cazuri, pînă la un an vechime!
   Cred că nu trebuie să vă mai explic dece toate acestea nu mai au gustul cu care ne-am obişnuit noi, de o viaţă. La fel, din punct de vedere al conţinutului de vitamine şi minerale, care pot scădea pîna la 10%!
  
   Ţăranii şi micii fermieri, utilizează foarte puţin îngrăşăminte chimice, deoarece acestea sunt foarte scumpe, astfel că prefera îngrăşămintele organice produse în gospodaria proprie. Este adevărat că producţia este mai mică, legumele şi fructele nu au aspectul celor de import, dar putem fi siguri că nu mîncăm chimicale.
   Mai există încă un aspect pe care nu trebuie să-l neglijăm.
   Cumpărînd produse româneşti, banii se duc la producătorii noştri, care plătesc taxe şi impozite în Romania, profitul obţinut fiind cheltuit tot în România, astfel că banii se întorc tot la noi, prin salarii şi pensii!
   Cumpărînd produse din import, tot profitul obţinut de producător rămîne în ţara de origine, profitul obţinut de comerciant, este trimis în ţara de origine a comerciantului. Toate super-market-urile sunt proprietate străină!
   Cumpărînd de la piaţa ţărănească, avem avantajul alegerii, dar şi cel al negocierii.
Este bine să ocoliţi aşa zişi "producători" ţigani, care de altfel nu sunt decît comercianţi, ei ne-producînd nimic. Cumpără ieftin de la ţăran şi vinde scump la cumpărător. Nici-odată marfa acestora nu excelează prin prospeţime.


Articol recomandat de arta-culinara-romaneasca.blogspot.com