contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pleurotus Eryngii, Kräuterseitlinge... Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pleurotus eryngii, Kräuterseitlinge, Păstrăvul scailor...sau cum le-o spune.  Ador ciupercile astea! Ai mei nu-s interesati, asa ca îmi fac mie cîte o portie cînd am pofta. Ca de obicei, cea mai simpla varianta e cea mai buna, parerea mea. Cum mie îmi plac legumele si fructele cît mai scurt gatite, în doi timpi si trei miscari fac o portie de ciuperci si le savurez c-o chifla :D 



Ingrediente:
  • 200 g Kräuterseitlinge/ 3-4 ciuperci
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 tija cu frunze, oregano de exemplu - merge bine si salvia
  • 1 lingura ulei de masline sau de care vreti
  • sare si piper (optional) din rîsnita

Ciupercile astea sînt deja curate, dar eu le mai sterg cu un serrvet umed. 


Le feliez destul de gros, scot maxim în 3-4 felii taiate pe lungime dintr-un exemplar, si le asez în tigaia încinsa. Le întorc pe-o parte si pe cealalta, iar cînd usturoiul capata culoare îl scot afara sa nu dea aroma neplacuta ciupercilor. Verdeata la fel, o îndepartez cînd consider ca nu mai are nimic de oferit :D Rumenesc ciupercile dupa plac, si gata! 



Le scot pe-o farfurie, le sarez si cîteodata si piperez (de data asta nu am avut pofta de piper), 
rup din chifla si-i dau bataie! Adica le manînc :D Un snack rapid si delicios! Pofta buna.