contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pljeskavica, Burger Sarbesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Pljeskavica / plescavita e originar din Serbia, cum toata lumea stie. Dar ca multe alte retete si aceasta a emigrat, iar fiecare si-a pus amprenta sa personala. Dupa o plimbare pe net, am aflat ca plescavita autentica ar avea cel putin trei tipuri de carne, adica vita, porc si berbec si-n plus afumatura. Dar e greu sa mai gasesti autenticul in multitudinea de variante. Sotul meu stie varianta care v-o prezint acum.

 

Ingrediente:
* carne de vita - 2/3
* carne de porc - 1/3
* 1 ceapa rosie
* usturoi zdrobit
* coriandru
* mucsoara
* boia de ardei
* sare          * piper

 


Mod de preparare:
De regula se foloseste carne de vita, vaca, nu vitel. Cantitatea o alegeti in functie de cat e familia de mare, dar sa respectati proportia 2/3 vita si 1/3 porc. Ceea ce-i specufic acestor burgeri, carnea se macina fin de 2-3 ori.
Ceapa rosie se taie marunt si se amesteca cu carnea, se adauga usturoi zdrobit, coriandru, nucsoara, boiaua de ardei, sarea, piperul si se amesteca bine toate intr-o masa compacta.


Din amestecul rezultat se fac chiftele rotunde, plate si groase de cca 1 cm, care se prajesc de preferinta pe gratar, doar uns cu o pensula cu ulei. Se intoarce doar cand jumatatea de burgar dinspre foc si-a schimbat culoarea. La fel lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte la foc potrivit.


Se serveste fie intre chifle, fie langa niste cartofi prajiti si o salata. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com