contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pogacele Cu Jumeri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 avem nevoie de:
600g faina
400g jumeri de porc macinate
3 lingurite de sare
1lingurita de piper
3 galbenusuri
300ml smantana
25g drojdie
100ml lapte caldut
1 ou pentru uns
chimion...eu nu am pus pentru ca nu le place copiilor
drojdia se dizolva in laptele caldut, adaugam o mana de faina si lasam sa dospeasca 10 minute.
se freaca cu mana faina si jumerele, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana.
se framanta bine si se lasa aluatul la crescut 1ora...nu va creste mult ca la alte aluaturi cu drojdie.
pe masa presarata cu faina se intinde o foaie de aluat de 5mm si se pliaza in trei de doua ori.





se lasa 15 minute sa se odihneasca si se intindedin nou aluatul in foaie de 1cm grosime.
facem crestaturi cu ajutorul cutitului si decupam cu formadata sau cu un paharut dat prin faina.
se aseza pogacelele in tava pregatita, se lasa 10 minute sa se odihneasca.
se ung cu ou batut, presaram chimion.
se coc in cuptorul incalzit pentru 20 minute la 200grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
pofta buna!!
si ajutoarele....