contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pollo Salmone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Poate această reţetă nu aş fi făcut-o şi nici nu aş fi publicat-o, dacă, încercând să fac o documentare, (aşa cum fac de fiecare dată, ca să pot să vă prezint preparate deosebite, bine facute şi cu ingrediente pe care le putem gasi totuşi în comerţul nostru "socialist"), am remarcat iarăşi FURTUL FĂRĂ NICI UN FEL DE JENĂ a reţetelor publicate în diferite reviste, cărţi, bloguri etc.
Consider că, a studia anumite reţete pentru a pregăti ceva deosebit (e normal, NU?) nu este o fraudă! Blogurile celor care fac întradevăr "cultură culinară" sunt făcute special ca să vă inspire în decizia voastră de a pregăti ceva deosebit, pentru familie şi prieteni, la ocazii speciale şi nu numai.
Fiecare blogist în parte, pune nu numai cunoştinţele sale la dispoziţia celor care îl citesc, dar şi o parte din sufletul său, atunci când vă arată, vă ajută, vă îndrumă să pregătiţi preparate deosebite, pline de savoare şi arome, usor de gătit şi mai ales SĂNĂTOASE, pentru că în ultimul timp, ne-am înconjurat de mâncăruri de tip Fast Food, pline de grăsimi şi E-uri total nesănătoase!
Frauda o consider atunci când, blogerii jmecheri, proşti ca noaptea şi inculţi cu patalama, copiază cu totul, de la cap la coadă, o reţetă (cu poze cu tot - pe care le-a "ajustat" acolo unde trebuia) şi le postează cu mare tam-tam în blogul lor, iar alţii le citesc şi le "apreciază" cu onomatopee de genul: Yammmmy!
Ce scârbă mi se face!
Dar ca să nu vă mai ţin încordaţi, vă spun imediat ce am găsit pe net!
Pe blogul numitului "BucatarSef" (ups! - acum cred că poate să-şi spună "UnZeroBaratSef") numit "Reteteusoare.ro" am găsit reţeta "Pollo Salmone" (vezi: http://www.reteteusoare.ro/pollo-salmone/şi imediat am realizat că este aceeaşi reţetă pe care am văzut-o întro altă publicaţie!
Iată şi pozele cu reţeta originală:


Observaţi că totul parcă e scris prin procedeul "copy-paste"! Inclusiv recomandările!
Of, Doamne! Mi se face rău când văd atâta neruşinare şi o nesimţire adusă pe culmi de neimaginat!!!
OK! Proştii cu proştii, cretinii cu cretinii, jigodiile cu jigodiile!


Noi rămânem aici, aşa cum suntem! Integri, Pasionaţi de ceace facem, Iubiţi de colegi, prietenii care se bucură de tot ce le arătăm, le pregătim sau îi învăţăm!
Iată preparatul făcut de mine, conform reţetei din orice "material" vreţi voi din cele două arătate!
Cu micile modificări necesare pentru a obţine ceva deosebit (nici "reţeta originală" nu spune mare lucru!!! lasă omul în ceaţă la un moment dat).


Deci, vom pregăti un preparat Italian, o combinaţie poate ciudată la prima vedere, piept de pui cu creveţi şi somon fume!


Ingrediente pentru 1 persoană:
1 piept de pui, dezosat şi fără piele (cca 200 g)
100 g de somon fume, feliat foarte subţire
100 g de creveţi cruzi
1 vânătă mai mică
50 g de caşcaval afumat, răzuit
100 ml de smântână pentru gătit de 32%
50 g de unt
2 linguri de ulei de măsline
sare şi piper după gust
2 crenguţe de rozmarin


Preparare:
Pentru început, să ne ocupăm cu creveţii. Opriţi măcar 2 dintre ei întregi, pentru ornarea de la final. Restul îi decorticăm şi le scoatem firişorul negru de pe spate (tubul digestiv).
Pieptul de pui se spală şi se şterge cu un prosop de hârtie. Îl tăiem în două şi-l asezonăm cu sare şi piper.

Acum putem să răzuim caşcavalul.
Pregătim şi somonul fume, îl tăiem în 6 felii aproximativ egale!
Vânăta, o spălăm şi feliem 6 bucăţi de maxim 1 cm grosime.
Încingem o tigaie şi punem uleiul de măsline la încălzit. Când uleiul se încinge, adăugăm pieptul de pui şi o crenguţă de rozmarin, pentru mai multă aromă. Lăsăm focul să ardă la nivel mediu.
În timp ce pieptul se prăjeşte, întrun vas mai mic, punem apă la fiert şi când aceasta clocoteşte punem un vârf de cuţit de sare şi intoducem creveţii la fiert pentru 2 minute. Nu mai mult, pentru că se vor întări şi nu vor mai avea aceaşi frăgezime.
Când pieptul de pui, începe să se prăjească, adăugăm puţin unt. Untul cu uleiul de măsline vor da o altă savoare cărnii prăjite.
Întro altă tigaie punem restul de unt şi îl lăsăm la topit.
Punem la prăjit feliile de vânătă, la foc mic, în aşa felîncât să se rumenească uşor pe ambele părţi.
După ce întoarcem carnea de pui pe cealaltă parte, adăugăm şi creveţii. Îi prăjim 2-3 minute, până se fac rozalii şi-i scoatem deoparte şi îi ţinem la cald.
Cum am scos creveţii din tigaie, adăugăm smântâna şi presărăm şi caşcavalul şi la foc mic, amestecăm totul, până când sosul (cu aromă de creveţi) se îngroaşă de la caşcavalul care se topeşte uşor şi se omogenizează cu smântâna.
Când sosul a devenit cremos, preparatul e gata şi ne apucăm să-l montăm pe farfurie. Punem rondelele prăjite de vânătă, punem peste aceste felii somonul (încercăm să dăm o formă de floare, somonului), aşezăm pieptul de pui, peste pui, adăugăm creveţii.
Turnăm sosul din tigaie peste carnea de pui şi creveţi, montăm peste sos cei doi creveţi fierţi şi o crenguţă de rozmarin şi alte verdeţuri preferate.


Pollo Salmone .... Done!


POFTĂ BUNĂ!


Garantat de:

Articol recomandat de icrenegre.blogspot.com