contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

“popcorn” Din Conopida

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Raw cauliflower "popcorn"

Ca sa nu ii spunem conopida aromata sau conopida crocanta sau conopida cu ulei de porumb, sare si fulgi de drojdie. Ca sa simplificam lucurile si sa ne apropiem de gustul acestui preparat incredibil de simplu. Da’ bine, bine – veti zice voi – popcorn cu siguranta nu-i! Pai da, nu-i popcorn insa aroma si forma floricelelor de conopida amintesc grozav de acest snack. Doar crocanteala conopidei va va aminti ca savurati ceva crud. De cand am descoperit aceasta combinatie, am preparat-o de cel putin zece ori. E fenomenala de-a dreptul.

Popcorn din conopida (ingredinete “la ochi”)

- conopida cruda

- ulei presat la rece de porumb (se gaseste in marile magazine, are o culoare portocalie)

- fulgi de drojdie (in Plafar, magazine naturiste)

- sare

  1. Conopida se taie buchetele si se spala. Apoi se taie mai marunt, avand grija sa nu o faramitati prea tare si sa pastrati cat mai intacte acele inflorescente mici. Asta daca vreti sa va aminteasca de popcorn. Daca insa nu le aveti cu partea estetica, taiati dupa cum va pofteste inima.
  2. Intr-un vas incapator faceti un sos din ulei, fulgi de drojdie si sare. Gustati, pt a nu risca sa faceti un sos prea sarat sau cu un gust prea puternic de fulgi de drojdie.
  3. Zvarliti buchetelele de conopida peste sos, amestecati bine bine de tot.
  4. Lasati conopida sa se imbibe cu sos pret de 30 minute, apoi savurati-o fie cu mana, fie cu o lingura.

E de-a deptul delicioasa!


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com