contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Porc Cu Ananas și Sos Dulce-acrișor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am tot auzit de combinații de carne cu fructe, însă n-am gustat prea multe. De ananas cu șuncă știam de la pizza așa zis hawaiană, care după părerea mea e un amestec de gusturi foarte interesant. Așa că, aseară am zis că merită să încerc rețeta asta, pe stil asiatic și pot să spun că am făcut o alegere bună. Am mâncat-o cu orez basmati, care se fierbe rapid, iar boabele lui nu se lipesc. Cantitățile sunt orientative, pentru că, după părerea mea, sosurile se pun în funcție de gusturile fiecăruia, având în vedere că e un amestec de dulce, acru și sărat.
Pentru 6 porții am folosit:
500 g pulpă porc
300 g ananas - cuburi
1 ceapă medie
2 morcovi
1 ardei gras
3 căței de usturoi mari
1 lingură de ghimbir ras
50-70 ml sos de soia
3 linguri de sos de stridii
2 linguri de zahăr
3-5 linguri de oțet (după gust)
100 ml ulei de floarea soarelui
2 linguri de apă
2 linguri de amidon
piper
Am început cu carnea. Am tăiat-o fâșii subțiri de aproximativ 1/2 cm grosime și am lăsat-o la marinat pentru 20 de minute, cu sosul de soia și cu cel de stridii.

Cât timp a stat carnea la marinat, am pregătit legumele cam așa: morcovii - bastonașe, ceapa și ardeiul felii, am mărunțit usturoiul și am ras ghimbirul pe răzătoarea fină.

Am pus apoi uleiul la încins într-o tigaie wok, la foc iute, în care am aruncat usturoiul și ghimbirul ca să-și lase aromele.

După o jumătate de minut am pus carnea împreună cu marinata, și am călit-o până când a început să-și schimbe culoarea, amestecând continuu.

După vreo 10 minute, am adăugat legumele și le-am lăsat să se înmoaie alături de carne. Am stropit totul cu un amestec de oțet, zahăr și apă, apoi am presărat și amidonul, și am continuat să amestec ingredientele.

După încă 5-6 minute, am pus și ananasul tăiat cubulețe, lăsând totul pe foc încă 5 minute.

Am condimentat cu un amestec de piper negru, alb și roșu și am lăsat mâncarea să se liniștească timp de 2 minute sub un capac. În funcție de gust, se pot ajusta cantitățile de sos de soia, de stridii, oțet și zahăr, atât doar că trebuie ținut cont de faptul că sosul de soia și cel de stridii sunt destul de sărate.

A ieșit ceva bun, aromat și bineînțeles, dulce-acrișor. Spre surprinderea mea, ananasul suculent merge foarte bine cu carnea de porc, fiind în contrast cu textura mai aspră a cărnii de porc.