contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Porc Cu Salvie şi Sparanghel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie foarte aromat si gustos, iar gustul specific al carnii de porc merge bine cu cel delicat al asparanghelului si cu aromele de salvie si lamaie.


Bucatarie: franceza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portie
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătit: 13 minute

Ingrediente:
4 cotlete de porc, dezosate, circa 500 g in total
6 frunze proaspete de salvie
1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 lingura de unt
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
2 linguri de vin alb
250 g varfuri de sparanghel
coaja rasă fin şi sucul de la 1/2 lămâie
sare
piper negru, proaspăt măcinat

Instructiuni:
Se spala cotletele si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se bat cu un ciocan de snitele pana se aplatizeaza uniform, la o grosime de 7-8 mm. Se sareaza si se pipereaza.
Se inlatura partile tari ale firelor de sparanghel.

Se incing intr-o tigaie uleiul si untul, la foc mediu. Se adauga frunzele de salvie si se prajesc 30-60 de secunde, sau pana ce se fac crocante. Se scot si se scurg de grasime pe prosoape de hartie.

Se adauga, in aceeasi tigaie, cotletele de porc. Se prajesc 4 minute pe fiecare parte, la foc mediu, sau pana ce sunt facute. Se scot cotletele si se lasa la odihna, pe un grilaj metalic asezat deasupra unei farfurii, acoperite lejer cu folie metalica.

Se face flacara mica si se adauga usturoi si sparanghel. Se prajesc 4 minute, ca sa se rumeneasca uniform, apoi se scot pe o farfurie calda.

Se adauga in tigaie vinul si sucul lasat de carne pe farfurie; se mijoteaza 2-3 minute, pana ce se ingroasa putin. Se adauga suc de lamaie, se sareaza si se pipereaza.

Se aranjeaza sparanghelul pe farfurii. Se pune peste el carnea si se stropeste cu sosul din tigaie. Se garniseste preparatul cu frunzele de salvie crocante si cu coaja rasa de lamaie. Se serveste fierbinte.

Sfaturi:
Pentru a determina ce anume lungime din firele de sparanghel este rfrageda, se indoaie fiecare fir pana se rupe. Locul unde se produce ruptura indica lungimea de fir frageda. Partea inferioara se arunca. Pentru aceasta reteta am taiat toate firele de aceeasi lungime, iar capatul inferior l-am retezat in unghi de 60°.

Sfatul meu ar fi sa nu cumparati sparanghel conservat, mie mi se pare ca este flescait si ca nu are niciun gust.

Pin It