contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Portofele Cu Branza Feta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O reteta atat de usoara, dar atat de gustoasa. E proaspat scoasa din cuptor :)
PORTOFELE CU BRANZA FETA (timp de preparare: 40 min.)
Am folosit:
- 400 gr. aluat frantuzesc congelat;
- faina pentru prelucrat;
- 100 gr. branza feta;
- marar si patrunjel proaspat;
- piper negru macinat;
- 1 galbenus;
- 1 lg lapte;
Am lasat la decongelat aluatul inainte de a face portofelele. Intre timp am pregatit umplutura, astfel: am amestecat branza feta cu verdeturile taiate marunt si piperul si am pasat cu o furculita.
Galbenusul l-am amestecat cu laptele.
Cand aluatul s-a decongelat, l-am intis pe un pat subtire de faina pentru a nu se lipi si am taiat patratele de aproximativ 10 cm latura.
In mijlocul patratelor am pus cate o lingurita de umplutura, am uns doua laturi cu ou si lapte si am impaturit astfel incat sa iasa un triunghi si am strans marginile cu degetele. De-a lungul marginii am facut un model perforat.


Am pus portofelele in tava, le-am uns cu restul de galbenus si le-am bagat pentru 20 minute la rece, in timp ce am incins cuptorul.


Am introdus tava cu portofele la cuptor si le-am lasat cam 20 minute. Iata ce a iesit :)


Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com