contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Porumb Dulce Cu Bacon Stir Fry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Iata ca am inceput o noua saptamana si ma asteptam ca vremea sa fie mult mai placuta, insa m-am inselat. Nu numai ca e rece, mult mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada, dar mai si ploua bacovian… urata treaba, zau! Dar ca sa depasim momentul va aduc ceva foarte hot si numai bun pentru un gratar intr-o seara de vara, o reteta tare delicioasa si rapida: Porumb dulce cu bacon stir fry. Pentru aceasta reteta am folosit o conserva de porumb dulce si usor crocant, de la Sun Food, conserve 100% sanatoase. Cand l-am vazut pe Jamie cum invartea ingredientele si cum sarea porumbul ala in tigaie, asa o dragoste de mancare ce m-a luat si imediat am pus si am desfacut cateva felii e bacon si niste porumb si iata ce a iesit!

Porumb dulce cu bacon stir fry

Ingrediente pentru reteta de Porumb dulce cu bacon stir fry

  • 1 conserva de porumb dulce Sun Food
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita ghimbir praf
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr felii subtiri de bacon

Porumb dulce cu bacon stir fry

Mod de preparare pentru reteta de Porumb dulce cu bacon stir fry

Spalati patrunjelul verde si tocati-l marunt. Desfaceti conserva de porumb dulce (Sun Food au niste conserve tare bunute) si scurgeti boabele intr-o strecuratoare. Taiati ardeiul iute in rondele subtiri.

Cel mai indicat este sa folositi un wok, insa al meu s-a stricat, asa ca a fost nevoie de putina improvizatie. Astfel ca luati o tigaie, dati flacara la mare si puneti in tigaie  uleiul de masline. Cand  s-a incins uleiul, aruncati feliile subtiri de bacon si invartiti-le o singura data. Nu le lasati prea mult pe foc. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

In tigaie puneti boabele de porumb, rondelele de ardei iute si ghimbirul. Amestecati rapid si de cateva ori. Imediat adaugati si sosul de soia si patrunjelul. Amestecati repejor in intreaga tigaie si adaugati si baconul usor prajit.

Porumb dulce cu bacon stir fry

Trageti de pe foc si consumati cat e cald. E o reteta super rapida si delicioasa. Si daca vreti sa o folositi langa un gratar de pui, va fi de-a dreptul savuros!

Pofta buna la Porumb dulce cu bacon stir fry!

Porumb dulce cu bacon stir fry Porumb dulce cu bacon stir fry

Acest articol Porumb dulce cu bacon stir fry apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.