contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Povestea A Doi Fazani Iviți în Balconul Meu în Urma Unui Ombilic Obraznic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astăzi o să vă spun cum au aterizat doi fazani (de dragul political corectness-ului, un fazan și o făzăniță – tocmai am fost misogin???) în balconul, pe tocătorul și sub satârul meu. Data viitoare o să vă comunic și cum se fezandează (sau FAZANdează), curăță și gătesc zburătoarele cu pricina.

Apendice… LOL
Totul a început cu o hernie ombilicală. Adică un maț, sătul să tranziteze ciorbele de burtă (nicio tentativă de joc de cuvinte, sau, cum ar spune bloggerii romglezi la modă, no pun intended), a vrut să-și lărgească orizontul, să iasă în lume și să prindă gustul mondenității. Însă aspirațiile organului s-au oprit neputincioase în pielea tăbăcită a ombilicului. Care s-a ofticat și s-a umflat.

Pe scurt, hernia ombilicală e o gâlmă la buric.

Posesorul ei, îndemnat de rudele mai diplomate îm medicină, care i-au povestit că respectiva afecțiune poate deveni, cu olecuță de perseverență, prilej de colivă, s-a dus la cuțit. Într-un spital din buricul (nu mă pot abține) României, aparținând unei instituții care ne ascultă cu răbdare păsurile de zi cu zi, ba chiar le dă mai departe, sub formă de rapoarte periodice.

ACDC
Deși pacientul fusese pe vremuri mare grangur în respectiva instituție, a picat, săracul, de fazan (iar mă scăpai:) în boleșnița de care v-am vorbit. Celebrul chirurg de care auzise vag doar mama lui și care urma să îl opereze nu a stat de vorbă cu el nici măcar zece secunde. Ce respect colegial față de un superior în grad, chiar dacă în rezervă, ce respect minim uman de a-i enumera cuiva pe care urma să îl eviscereze riscurile operației respective…

Nici vorbă. Înalt gradatul și suferindul a auzit de la doctorul său doar cuvinte despre barca de pescuit pe care și-o cumpărase felcerul din salariul de bugetar, cuvinte adresate, evident, altui medic la fel de plin de compasiune.

Și dacă doar chirurgul ar fi fost un monument de nesimțire…

Vrei perfuzii? Cumperi ser fiziologic. Vrei analgezice? Știm noi o farmacie pe colț! Vrei pernă? 20 de lei la DOAMNA infirmieră și primești una abia spălată luna trecută.

Apropo de doamna infirmieră. Când am cunoscut-o și după ce i-am spus ce relație am cu onorabilul ofițer care și-a slujit țara timp de 40 de ani, nu mai știa cum să-și crăcăneze mai tare buzunarul de la halatul de molton, pentru a-mi arăta cât de gol este și cât de repede ar face rost de o ploscă dacă ar ateriza în el câteva hârtiuțe cu portrete de mari români.

Dar acum să revenim la fazani
În ciuda tratamentului mai mult decât inuman la care a fost supus, tata, disperat să se externeze, i-a promis domnului doctor NumitCaCelCareTundeOaiaȘiBerbecul doi fazani. S-a ales doar cu un mormăit și cu o ieșire din spital cu o operație abia făcută, dar nepansată. Cum, vrei pansamente? Uite, le poți cumpăra de aici.

Așa că l-am convins să uite că a fost pe acolo și să lase păsările la mine.