Prajitura Albinita
Sursa Prajitura Albinita
![claudia-maria-banatu](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de claudia-maria-banatu blog claudia-maria-banatulecoltderai.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
![](https://4.bp.blogspot.com/-Xpnrx9omDjw/Td5ZSvkVERI/AAAAAAAAESg/rpXRHe4cuRs/s400/100_4729.jpg)
Crema: 400 ml lapte ,180 g zahar ,100 g gris ,1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie) ,coaja de lamaie ,1 lingura zeama de lamaie ,200 g unt sau margarina
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie, amestecang in continuu. Se fierbe o crema groasa, care se lasa sa se raceasca . Dupa ce crema s-a racit, se bate margarina cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura de crema si o lingurita zeama de lamaie.
Foile fierte :400 g faina ,1 ou ,150 g zahar ,50 g unt sau ulei,2 linguri miere de albine,2 linguri lapte ,1 lingurita bicarbonat
![](https://2.bp.blogspot.com/-T2NW36jQJfk/Td5Ydxo2zhI/AAAAAAAAESY/Yk_TFAcgC0Q/s400/100_4699.jpg)
![](https://1.bp.blogspot.com/-EJY_ELvLU18/Td5YJNgkVxI/AAAAAAAAESQ/ianfYE1S9Hg/s400/100_4700.jpg)
se obtin 3 foi care se umple cu crema de gris iar la mijloc se pune gem
![](https://3.bp.blogspot.com/-lo3eLhxGsaE/Td5XVva0O7I/AAAAAAAAESA/LKMfXnHNF9M/s400/100_4701.jpg)