contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Aromata, Cu Visine Si Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente
3 oua, 10 linguri zahar, 8 linguri lapte, 8 linguri faina, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 plic zahar cu aroma de rom, 250 g visine din visinata, 25 g stafide, coaja de la 1 portocala si 1 lamaie, 2 linguri nuca de cocos, 1 lingura margarina pentru tava, 2 linguri zahar pudra pentru decor.

Mod de preparare
1. Cureti coaja de lamaie si portocala, indepartezi partea alba, apoi o tai fasii subtiri si o fierbi intr-un sirop preparat din 100 ml apa si 2 linguri de zahar. Lasi sa se racoreasca si strecori. Scoti samburii visinelor si lasi sa se scurga. Mixezi ouale cu zaharul ramas, uleiul, laptele, faina, praful de copt si aromele, pana obtii o compozitie ca o smantana groasa.

2. Separat amesteci visinele cu stafidele, nuca de cocos si coaja de portocala si lamaie dupa gust. Ungi o tava cu margarina, pui un strat din compozitie, apoi amestecul cu visine. Acoperi cu restul de compozitie si introduci tava in cuptorul preancalzit, pentru 30-0 de minute. Cand este gata, scoti tava din cuptor, lasi prajitura sa se racoreasca si o presari cu zahar pudra.

 

 


Articol recomandat de retetevegetale.blogspot.com