contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Berlini

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aluat fraged :
250 g faina
150 g unt moale
80 g zahar
1 galbenus
1/2 plic praf de copt
Umplutura :
300 g nuci macinate
100 g zahar
3 lg lapte
3 lg gem caise sau alt gem
4 lg rom
Blat :
3 oua
4 lg zahar
3 lg faina
Glazura :
5 lg zahar
3 lg apa
3 lg cacao
2 lg unt
Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare :
       Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute .



       Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si pregatim umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.



       Pregatim blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul (cam 10-15 minute), adaugam faina , pe care o amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.


       Asamblare : o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de copt; intindem pe masa aluatul si cu ajutorul sucitorului o asezam in tava pregatita. Chiar daca aluatul se rupe, il putem aranja cu mainile .


       Deasupra rasturnam umplutura pe care o nivelam.

       Peste umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu scobitoarea cand este copt.



      Prajitura dupa ce se raceste o rasturnam pe alt platou, apoi o rasturnam din nou pe alt platou , ca sa revina la forma din tava si abia apoi pregatim glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste prajitura.


       O reteta de prajitura primita de la soacra mea Any, care este super super buna, pentru ca este cu nuca si este fara crema !!! :D