contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Budapesta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O alta prajitura din caietul cu retete al mamei mele.
INGREDIENTE (tava 31/32 cm)
FOILE MARO

1 ou

150 gr zahar

50 gr margarina

100 ml lapte

2 linguri cacao

1 lingurita amoniac

280 gr faina

PANDISPANUL

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

CREMA

1 l lapte

300 gr zahar

8 linguri faina
250 gr margarina

1 fiola esenta de vanilie

PREPARARE:

FOILE MARO

Se freaca margarina (partial topita) cu zaharul si oul, se adauga cacaua, amoniacul, laptele si faina. Se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti egale. Fiecare foaie se intinde pe dosul tavii unsa cu margarina si tapetata cu faina, sau (in cazul meu) direct pe foaie de copt si apoi se aseaza pe dosul tavii.
Se introduce tava in cuptorul incins pentru 8-9 minute, nu mai mult.
Cand se scoate din cuptor foaia va fi inca moale. Se lasa putin apoi se desprinde de pe hartia de copt si se pune deoparte.
PANDISPANUL

Se separa ouale, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se bate pana se face precum bezeaua. Se incorporeaza faina cernuta amestecand usor cu o lingura de lemn, de sus in jos
. Se toarna compozitia in tava (se foloseste aceeasi tava ca la foile maro) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru 15-20 de minute la foc potrivit.
CREMA

Se amesteca zaharul cu faina apoi se toarna treptat laptele caldut si se fierbe totul pe baie de abur pana ce se ingroasa, amestecand mereu. Se lasa apoi sa se raceasca putin si se adauga margarina. La sfarsit se pune esenta de vanilie. Va rezulta o crema moale fapt pentru care foile maro se vor infragezi imediat.
ASAMBLARE
Se aseaza o foaie maro intr-o tava mai mare sau pe dosul tavii pe care s-au copt foile, se pune jumatate din crema calduta, apoi pandispanul, restul de crema calduta, si a doua foaie maro. Deasupra se presara zahar pudra si s
e taie dupa referinta.
In reteta spune ca se taie a doua zi.... eu am taiat-o imediat (pentru ca i-am dat-o baiatului la pachet). Oricum a iesit foarte pufoasa si s-a taiat destul de bine.

POFTA BUNA!

Articol recomandat de chitacornelia.blogspot.com