contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cappuccino Cu Alune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Recunosc ca nu a fost foarte fotogenica aceasta prajitura cappuccino cu alune insa gustul si savoarea deosebita m-au facut sa-i iert acest pacat. Spun asta pentru ca am combinat aici ce-mi place mai mult: crema de branza, cappuccino, alune, frisca...Blatul este foarte simplu si economic luat dintr-un caietel vechi, de la o negresa si adaptat putin...
Ingrediente(pentru cca 8 portii):
Blat
-2 oua,
-200 g zahar,
-100 ml ulei,
-50 g unt topit in 50 ml apa calduta,
-250 g faina,
-un praf de sare,
-2 linguri esenta rom,
-o lingurita praf de copt,
-2 linguri cacao,
Crema
-200 g mascarpone,
-200 ml frisca lichida,
-200 g alune nesarate,
-2 linguri esenta de rom,
-2 plicuri cappuccino,
-2 linguri zahar pudra,
Preparare:
Mixam zaharul cu ouale pana compozitia devine cremoasa, adaugam in fir uleiul si il incorporam bine. Diluam cu apa calduta in care am topit untul, punem esenta de rom si in sfarsit faina in care am amestecat praful de copt si cele doua linguri de cacao.
Turnam aceasta compozitie, care trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec, intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptorul preancalzit, 5 min la foc mare si inca vreo 20 la foc potrivit. Pentru siguranta testati in mijlocul blatului cu o scobitoare.
In timp ce blatul se coace bateti frisca cu cele 2 linguri zahar pudra, adaugate spre finalul mixarii.
Crema de branza, care a fost tinuta la temp camerei se freaca bine si se incorporeaza in ea frisca , putin cate putin. La sfarsit se adauga cele 2 plicuri de cappuccino si esenta plus jumatate din cantitatea de alune, prajite si bine macinate.
Blatul copt si racit foarte bine se taie in doua pe grosime. Se pune crema peste prima bucata de blat si se opresc cateva linguri de crema pentru partea de deasupra. Se orneaza cu alune maruntite si se da la rece.
Prajitura cappuccino cu alune se poate face si in varianta insiropata, pentru care stropiti fiecare jumatate de blat cu un sirop de zahar si arome...


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com