contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Capucino

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente pentru trei foi:
350-400g faina
250g zahar pudra
150g nuca macinata
2 plicuri zahar vanilat
250g margarina
Mod de preparare:
Zaharul, zaharul vanilat, faina, nuca macinata si margarina se amesteca bine.
Pana rezulta un aluat omogen (daca este nevoie se mai pune putina faina).
Aluatul se imparte in trei parti.
Si se intind trei foi care se coc pe dosul tavi.
Gata coapta.
Ingrediente crema:
500g lapte
6 linguri faina
6 linguri zahar
1 pachet margarina
150-200g capucino

Prepararea cremei:

Se pune laptele la fiert cu zaharul.
Se adauga faina treptat si se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase.
Cand a inceput sa se ingroase se pune si capucino, se amesteca bine apoi se ia de pe foc.
Cand sa luat de pe foc se pune margarina taiata bucatele, eu am pus si cateva bucatele de nuci.
Se pune si nuca de cocos si se amesteca bine.
Asamblarea prajituri:
In tava se pune o foaie, peste ea se pune jumatate din crema si se intinde uniform peste tot.
Se mai presara putina nuca de cocos.
Se pune a doua foaie.
Si restul de crema.
Iar la final a treia foaie si se lasa peste noapte sa se inmoaie foile.
A doua zi se pune gem (dupa preferinta) se presara nuca de cocos si se taie buctele.
Este o prajitura nu foarte dulce dar foarte buna.

Articol recomandat de v-retete.blogspot.com