contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura “cardinal”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Aceasta prajitura este……”SPECIALA” !!!
Deoarece dupa 3 retete probate si care au ajuns in cosul cu resturi “bio”, am zis ca ma las pagubasa.
Zis si facut.Cred ca sint c-am 3-4 ani de cind am preparat prajitura cu rezultate dezastruase.
La noi in Austria este foarte cunoscuta si preparata foarte des.
Anul acesta de Craciun am fost invitata la cumnatica mea MONIKA SCHUSTER , care a preparat acesta prajitura.
Cind am vazut prajitura, mi-am si pus deja in gind , “PINA NU PRIMESC RETETA,NU PLEC DE A AICI”
Reteta am primit-o si am pus-o in practica cu ocazia REVELIONULLUI.
Prima incercare mi-a iesit cca.80%. asa:
cardinal

 

Prea multumita NU am fost de aceea 2 saptanini mai tirziu nu mi-am dat liniste si am mai incercat odata.

A doua incercare(5-a)a iesit 90%.Sint sigura ca urmatoarea incercare imi va reusi mai bine.

Moivul din care nu a iesit  a fost temperatura.Asta trebuie reglata in functie de cuptorul fiecaruia.
INGREDIENTE-masa din albus:

- 8 albusuri
- 180g zahar tos

INGREDIENTE-masa din galbenusuri:

- 8 galbenusuri
- 2 oua intregi
- 60g zahar tos
- 1lc praf.copt
- 50g faina grisata
- aroma de vanilie(esenta,zahar, baton vanilie..)
INGREDIENTE – umplutura:

- 500ml frisca lichida

- 2 pac.”FRISCA FIX”
- aroma la dorinta sau ceva fructe pasate
- marmelada/gem
MOD PREPARARE:
Primadata se preparta masa din galbenusuri.
Galbenusurile , cele doua oua intregi ,vanilia si zaharul tos se mixeaza pina cind masa devine f.deschisa lla culoare, pufoasa, aproape pina cind volumul s-a dublat.
In continuare se adaoga faina amestecata cu praful de copt si totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt.
In continuare se bat albusurile spuma , se adaoga zaharul si se mixeaza pina cind spuma nu mai este fluida.Daca recipientul se inclina, spuma trebuie sa ramina tare,fara sa fie fluida.
Din masa de spuma, se traseaza 4 rinduri cu ajutorul unei linguri sau unui cornet pt.spritat.
Totul se introduce la cuptorul preincins la 180°C. pt.ca 15 min.
Dupa coacere se scoate si se pune cu tava dorect pe un serevet de bucatarie ud.
Dupa ca 10 min. se scoate din tava cu ajutorul hirtiei de copt si hirtia se trage jos de pe blat.si acesta se puna sa se racesca complet pe un gratar de bucatarie.
Dupa racire , blatul se impartte in doua si se unge partea inferioara cu gem/marmelada.
Peste se intinde frisca batuta spuma impreuna “frisca fix” si aroma dorita.Sau acum am pregatit eu prima praji, cu 50g capsuni pasati.
Iar in rema din a doua prajitura am ras interiorul de la un baton de vanilie si l-am mixat cu frisca.
In amindoua prajiturile am pus gem de capsuni.

FAT(Z)IT:
Nu o preparati ca se “topeste” FULGER de repede!!!!!


http://feeds.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com