contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ai nevoie de:
Pentru blat:
5 oua
3 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao
1 praf de sare
Pentru crema:
4 galbenusuri
1 plic budinca de vanilie
3 linguri faina
250 ml lapte
10 linguri zahar
200 g unt
esenta de vanilie
Pentru bezea:
4 albusuri
200g  zahar pudra
1 lingura otet
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
Mod de preparare:
Blatul: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu  zaharul, sarea si apa.Se adauga galbenusurile iar la final faina , praful de copt si cacaua cernute.Compozitia se coace in tava tapetata cu hartie de copt la foc potrivit.
Bezeaua:Albusurile se bat spuma cu zaharul si otetul pana devin tari.Se coace in tava aceiasi tava ca si la blat , tapetata cu hartie de copt ,la foc mic.
Crema:Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul se adauga praful de budinca , faina si laptele.Se fierbe pe foc mic pana  se ingroasa.Cand e rece se omogenizeaza cu untul si se adauga vanilia.
Glazura:Ciocolata se topeste cu untul .
Asamblare: Peste blatul cu cacao se pune crema apoi bezeaua si glazura.
Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna!

Articol recomandat de danagaby.blogspot.com