contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Din Caietul Mamei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Prajitura asta am facut-o acum pentru prima oara . Foaia inferioara este din aluat fraged,aluat pe care eu nu l-am mai lucrat,sa zic asa .Am fost asa concentrata ca am uitat sa fac poze.Cand mi-am dat seama, era prea tarziu.Dar nu e nici o filozofie.Am sa completez cu poze la viitoarea executie,pentru ca familia a cerut, in cor, bis.Nu mai spun ca nu aveam stafide in casa ,ceea ce ar fi necesitat,dar am compensat cu mirodeniile aromate.
INGREDIENTE :
ptr.blatul inferior

-300g   faina
- 50g  zahar
-200 g unt
-4 galbenusuri
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de la o lamaie
-1 plic zahar vanilat
umplutura :
-1 kg branza de vaci proaspata,bine scursa
-4 oua
-2 plicuri zahar vanilat
-o mana de stafide,sau dupa gust
-coaja rasa de la o lamaie
-o mana de gris
foia superioara:
-4 albusuri
-1 cana zahar pudra (225 g)
-1 plic zahar vanilat
-1 ligurita zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE:


-faina se cerne si amesteca cu praful de copt
-untul se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat,se adauga galbenusurile apoi faina.
- se framantafoarte putin putin,pana se obtine un aluat nisipos ce se intinde cat se poate la dimensiunea tavii.se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se intinde la dimensiunea necesara cu degetele.
-se introduce tava in copturul incins la 180* timp de 10 minute,apoi se scoate se lasa sa se raceasca putin,
-intretimp se face umplutura amestecand branza, bine scursa, cu ouale,zaharul,coaja de lamamie si mirodeniile
-albusurile se bat spuma apoi se adauga zeama de lamaie si zaharul praf in ploaie,continuand mixarea pana se obtine o pasta tare.
-aluatul racit se presara cu o mana,doua de gris se se adauga umplutura,iar deasupra albusul batut si se pune la loc in cuptor la 160* si se tine pana albusurile se auresc deasupra,aproximativ 40 de minute.
prajitura se taie rece.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com