contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Dulce Si Fructe De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am gasit la Auchan deja celebrele fructe de padure congelate. Ultima data cand am fost imi spusese un angajat ca "aaaa, nu mai tinem", dar am aflat acum cateva zile de la o fata simpatica de pe feisbuc ca sunt. Ne-am urnit pana acolo si a meritat.
Am ales sa fac o prajitura cu blat de cacao si o crema de branza dulce (400 g) + smantana grasa (aprox. 170 g) + 3 linguri bune de miere, toate ingredientele mixate bine cu mixerul, desigur. A, am mai pus si o lingura de visinata la amestec. E un fel de cheesecake pana la urma.
Pentru blat, am mers pe reteta Laurei Sava de aici, cu mici modificari. Am folosit:
3 oua
100 g zahar
100 g faina
50 g unt moale
2 lg-uri de cacao
1/2 lg-ta praf de copt
Am mixat bine de tot untul moale cu zaharul si galbenusurile (toate odata), separat am batut spuma albusurile. Apoi am omogenizat cele doua amestecuri si-am adaugat faina in ploaie, amestecata cu cacaua si praful de copt. Am dat la cuptor, tava unsa cu unt si tapetata cu faina, aprox. juma' de ora, la 180 de grade.
Mi-a placut mult blatul obtinut, cred ca o sa fie blatul meu de baza pentru torturi de-acum incolo. E buretos, moale si absoarbe frumos lichidele cu care-i insiropat. Eu i-am dat si lui niste visinata, nu multa.
Si cam atata-i de lucru la prajitura asta, restul e doar joaca. Adica intindem frumos si uniform crema de branza pe blat si deasupra, fructele superbele, pe care le pudram cu zahar vanilat. Daca vrem, facem si poze, daca nu, doar mancam.

 

 

 

 


Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com