contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Si Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Blat :
4 oua
200 g zahar
7 lg ulei
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
50 ml lapte
Citeste mai mult ... >>>
Crema :
250 g branza de vaci (eu am folosit branza grasa Milli)
100 g zahar
2 albusuri
500 g prune
2 lg zahar
Decor :
3-4 lg zahar pudra
Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam in tava dreptunghiulara (24*36 cm), in care am asezat hartie de copt.



       Lasam deoparte si pregatim crema .
       Spalam prunele, le desfacem in 2 si scoatem samburii. Stergem surplusul de apa de pe prune cu ajutorul unui prosop de hartie.
       Crema : albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar si lasam deoparte.
       Separata, in alt castron mixam branza de vaci cu 50 g zahar. Cele 2 compozitii le amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.



       Aceasta crema o intindem cu lingura peste blatul din tava .

       Deasupra asezam jumatati de prunem din loc in loc, apoi presaram peste ele cele 2 linguri de zahar .

       Dam la cuptor pentru 30 de minute.

       Lasam sa se raceasca , presaram zahar pudra deasupra ,taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si servim.


     
        Absolut delicioasa !
Sursa mea de inspiratie.
       Pe deplin merita inceracata.