contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta prajiturii cu cacao

Reteta aluat : 200 g faina, 200 g nuci macinate, 100 g unt, 1/4 l lapte, 4 oua, 120 g zahar, 30 g cacao, 20 ml rom, o lingurita cu virf gem din coji dc portocale, un virf de lingurita sare fina, o lingurita praf de copt, coaja de lamiie.
Reteta spuma : 4 albusuri, 200 g zahar tos, 15 ml rom sau zeama de lamiie, 1 zahar vanilat, 400 g marmelada.

Mod de preparare a prajiturii cu cacao

Untul moale sau topit (dar rece) se freaca cu zaharul, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamiie, gemul de portocale si laptele, apoi cu faina care a fost amestecata cu nucile macinate, cu cacaua cernuta prin sita de sirma si cu praful de copt. Compozitia se desarta intr-o tava mijlocie, de cea 23/33 cm sau ceva mai mare, unsa cu margarina solida si tapetata cu faina si se niveleaza cu lopatica din plastic.

Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu, unde se lasa cea 30 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform. Nu se observa cind este rumenita, deoarece in compozitie este cacao; se controleaza cu mina, daca este bine intarita. Dupa ce tava s-a scos din cuptor, prajitura se unge, cit este fierbinte, cu marmelada.

Daca este intarita, marmelada se freaca cu lama cutitului in borcan, ca sa se amestece stratul de deasupra cu cel moale de dedesupt, sau se adauga putina apa, sau se face un sirop gros din 50 g zahar si 30 ml apa care (dupa ce a fiert citeva clocote) se amesteca, cit este cald, cu marmelada, pina se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul los si zeama_ de lamiie sau romul; se bat, in continuare, cu telul pe un vas cu apa clocotita, 8—10 minute, insistind mereu pe fundul vasului, pina cind spuma se intareste (nu trebuie sa cada de pe tel, cind acesta se ridica) si se infierbinta bine. Se ja de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se bate inca de citeva ori. Albusurile se desarta peste prajitura unsa cu marmelada si se niveleaza cu lopatica din plastic; pentru ornament, se traseaza, cu dosul furculitei, dire din colturile opuse (pe toata suprafata). Pe spuma se pot presara bomboane mici colorate sau sc rade ciocolata prin razatoarea cu gauri mici.
Se lasa sa se usuce in bucatarie, pina a doua zi. Se taie in bucati in tava. Albusul va fi moale ca o crema.

 

 


Articol recomandat de retete-prajituri.net