contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Ciocolata Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

Pentru blat:
225 biscuiti digestivi
110 g unt

Pentru crema:
3 galbenusuri
90 g zahar brun
80 g amidon
600 ml lapte + 5 linguri lapte
100 g ciocolata neagra

Pentru bezea:
2 albusuri
100 g zahar tos alb
1/2 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Preancalzim cuptorul la 160°C. Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu untul topit. Ii punem in vasul in care vom pregati prajitura. Va recomand sa puneti hartie de copt in vas, iar marginile hartiei sa fie mai inalte putin decat vasul, astfel incat sa o scoatem si sa o taiem mai usor (nu vrem sa pierdem nici macar un coltisor din aceasta prajitura).

Apasam bine cu o lingura, sau cu mana, astfel incat sa se lipeasca biscuitii intre ei.

Pentru a pregati crema amestecam galbenusurile cu zaharul foarte bine, pana isi vor dubla volumul. Topim ciocolata la baine-marie cu 5 linguri de lapte, iar laptele il incalzim, pana aproape de punctul de fierbere. Din acest moment ne vom misca foarte repede pentru ca sa obtinem o crema fina, fara cocoloase. Turnam laptele peste galbenusuri si amestecam foarte repede, adaugam amidonul si amestecam, apoi punem iar la fiert compozitia, pana incepe sa se ingroase. Va arata ca o budinca in acest moment. Adaugam ciocolata topita si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam peste biscuiti compozitia de ciocolata si o aranajam cu o spatula cat mai uniform. In acest moment incepem sa mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Nu va grabiti, lasati mixerul sa isi faca treaba. Cu cateva minute inainte sa oprim mixerul adaugam esenta de vanilie in bezea. Turnam albusurile batute spuma tare peste crema de ciocolata si dam vasul la cuptor pentru 35-40 minute, sau pana bezeaua devine aurie.

Eu nu am pus hartia de copt, am vrut sa va arat cat de frumoase sunt straturile in forma.

Sper ca v-am facut pofta… Va spun ca este irezistibila!

Share on FacebookShare on Facebook