contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  Uite asa ma apuca, in mod ciclic, dupa ce fac una-doua prajituri din categoria "amintiri din copilarie" imi revin la epoca actuala si mai incerc si chestii moderne. Prajitura cu ciocolata a rezultat  in mod natural datorita faptului ca ne place ciocolata si ca sa satisfac de doua ori cererea, am aici o prajitura cremoasa ce contine atat ciocolata alba cat si neagra...
Ingrediente:

Blat
-4 oua,
-200 g zahar,
-200ml lapte,
-200 ml ulei,
-240 g faina,
-2 linguri esenta de rom,
-un praf de copt,
-un praf de sare,
-coaja de la o lamaie rasa,
 Crema alba
-200 ml frisca lichida,
-o ciocolata alba,
Crema neagra
-200 ml frisca lichida,
-o ciocolata neagra cu concentratie de cacao cat mai mare,
Sirop
-3 linguri de zahar, 
-3 linguri esenta de rom,
-coaje de lamaie(optional),

Preparare:

   Se separa ouale si se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se adauga pe rand, apoi uleiul si celelalte ingrediente amestecandu-se usor prin rasturnare. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace in cuptorul preancalzit, primele 15 min la foc mare fara sa se deschida cuptorul apoi inca cca 30 min la foc mic. Se incearca cu scobitoarea, se stinge focul si se lasa sa se raceasca treptat in cuptor cu usa descisa.
   Pentru cele doau creme se topesc pe rand in cate 50 ml frisca lichida cele doua ciocolate la foc mic, far sa dea in fiert, dupa care se lasa sa se raceasca bine, se adauga restul de 150 ml frisca si se mixeaza bine pana devin tari ca o frisca.
  Blatul se taie in doua. Prima jumatate se aseza pe un platou si se insiropeaza cu siropul de zahar fiert(pana se leaga putin), aromat cu esenta de rom si racit bine. Se pune deasupra crema de ciocolata neagra, apoi cea de-a doua jumatate a blatului pe care o insiropam la randul ei. Deasupra se vine cu crema de ciocolata alba si se orneaza dupa gust.
  Prajitura de ciocolata pe care v-am propus-o azi este un desert perfect pentru cei ce iubesc atat ciocolata alba cat si cea neagra. Este extrem de simpla si gustul il puteti banui cu usurinta daca va ganditi la ingrediente...