contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Coajă De Portocală și Curmale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ai nevoie de:

200 g unt
250 g zahăr+1/2 cană zahăr
4 ouă
1 linguriță praf de copt
100 g făină+3 linguri
150 g coajă de portocală 
100 g curmale deshidratate
100 g alune prăjite
50 g stafide 
1 lingură coajă rasă de lămâie
 un praf de sare
Mod de preparare:
Coaja de portocală tăiată cubulețe mici se pune în 2 căni și jumătate apă amestecată cu jumătatea de cană cu zahăr.Se fierbe 30 minute apoi se strecoară și se răcește.
Curmalele se  taie bucăți mici.
Peste coaja de portocală  , curmale, alune și stafide se pun 3 liguri de făină și se amestecă bine.
Untul se mixează cu zahărul se adaugă sarea ,coaja de lămâie și pe rând ouăle , făina cernută cu praful de copt.Se pun fructele  și se amestecă bine.
 Compoziția se pune în tava tapetată cu 2 foi de copt și învelită în folie de aluminiu.Se pune în cuptorul încălzit , la foc mic pentru 1 oră și jumătate.Preferabil să se folosească o tavă pentru cozonac.
Poftă bună!
Cu această ocazie vreau să urez tuturor românilor La mulți ani de ziua României!


Articol recomandat de danagaby.blogspot.com