contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Crema De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 We love chocolate! Da, spunem tare si raspicat ca suntem mari iubitori de ciocolata. Toata familia
simte o atractie nemapomenita cand vine vorba despre asa ceva.
  Si cum primisem o forma noua de la fratiorul meu, era musai sa o testez si sa-i pregatesc ceva ciocolatos cum ii place. :P 

Ingrediente:

Blat:
  • 4 oua mari (L)
  • 100 g zahar
  • 90g faina
  • 15 g cacao
  • 1 lg ulei
Crema de ciocolata:
  • 400 g smantana lichida neindulcita (Pilos - 30%grasime)
  • 300 g ciocolata amaruie (55%cacao)
Pentru insiropat:
  • 1 lg sirop de zmeura
  • 50 ml apa rece
In plus:
  • 4 lg cu varf gem de zmeura

Cum procedezi:
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de  galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul tot deodata si mixeaza  pana cand acesta se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.
4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga uleiul si inglobeaza-l usor cu mixerul.
5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua-trei transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.
6. Toarna compozitia intr-o tava patrata (25x25 cm) (eu am folosit o tava de silicon care trebuie unsa cu ulei, daca folositi o tava din metal nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt), si introdu in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii.
7. Scoate tava din cuptor sa se raceasca complet. Taie apoi blatul o data pe orizontala.

Crema de ciocolata:
1. Taie ciocolata si pune-o impreuna cu 300 g smantana lichida intr-o cratita la foc mediu, amesteca pana cand ciocolata este complet topita, iar compozitia este omogena. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic. 

2. Lasa compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi o introduci in frigider pentru 40-60 minute. 
3. O scoti de la frigider, o mixezi pana cand creste in volum si se deschide la culoare, iar mai apoi o folosesti la asamblat.

 Asamblare:
1. Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaz-o, intinde gemul deasupra ei, pune jumatate din crema intr-un pos cu dui stea inchisa si pune crema deasupra gemului. 
2. Pune cealalta felie de blat, insiropeaz-o, ia 2-3 lg de crema si topeste-o, o lasi sa se racoreasca 1-2 minute apoi o torni peste felia de blat. Pui restul de crema in pos si ornezi prajitura.