contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Crema De Mascarpone Si Mango

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 V-am mai spus ca mi-a placut mult mango in tortul cu mango si piersici.Asa ca am recidivat ,folosindu-l la prajitura cu crema de mascarpone de data asta.Aroma si gustul dulce acrisor,imi place mult.E o prajitura simpla,iar crema poate fi folosita in diverse alte combinatii.Cum i mi ramasasera piscoturi de data trecuta,am facut blatul tot din piscoturi.Data viitoare am sa incerc ceva cu cacao si nuca.Am ajuns mango adicted.

INGREDIENTE :
forma de prajituri dreptunghiulara,reglabila,am folosit dimensiune aprox 20x25 cm

ptr blat:
-aprox 15-16 piscoturi
-sirop de la compotul de piersici

ptr crema:
-250 ml frisca
-1 cana zahar
-250 g mascarpone
-1 plic zahar vanilat
-esenta de rom,o fiola
-coaja rasa de la o mandarina sau portocala
-1 fruct mango
-1 lg (lingurita) scortisoara
-1 vf de cutit de cardamom
-3 foi de gelatina
ptr galazura
-1 fruct de mango,eventual completat cu piersica din compot
-zeama de la un compot mare,eventual completata cu apa (sa fie 500 ml lichid)
-2 plicuri gelatina tort gelee de la dr oetker
-100 g zahar
-1 plic de zahar vanilat

MOD DE PREPARARE :
-foile de gelatina se hidrateaza timp de 15 minute
-fructul de mango se taie cubulete,apoi se face piure cu ajutorul unui mixer vertical,se adauga ceasca de zahar ,1 plic de zahar vanilat
-piureul obtinut se pune pe bain marie,se adauga foile de gelatina stoarse de apa si se amesteca pana ce gelatina s-a topit si crema rezultata "imbraca" lingura ,apoi se lasa la racit
-cat timp se raceste piureul de mango,se bate frisca tare,apoi se adauga,mascarponele,scortisoara si cardamomul,al doilea plic de zahar vanilat si coaja rasa de portocala sau mandarina.
-dupa ce s-a racit piureul se aduga,pe rand,cate putin piureul de mango si se mixeaza energic.

forma dreptunghiulara se aseaza pe o tava si se tapeteaza cu piscoturile scufundate o secunda in compot de piersici sau intr-un sirop de zahar.
-se toarna crema si se niveleaza,apoi se repartizeaza bucatelele de mango sau piersica


-dupa care se face glazura de jeleu din 500 ml zeama de compot ,sau suc de fructe,sau apa ,amestecate cu 100 g zahar si 2 plicuri de gelatina tort gelee,conform indicatiilor de pe plicul de gelatina.Se fierbe usor 1 minut,se lasa inca 3-4 minute sa se raceasca ,apoi se toarna peste fructe si se da la frigider pana a doua zi,sau pana se incheaga gelatina.Eu am lasat-o pana a doua zi.



-nu mai ramane decat sa decorati si sa savurati !